Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2022 09:57 - Güncelleme : 26 May 2022 10:24

Akıllara durgunluk veren yöntem! Dolandırıcıların yeni taktiği 'pencere'

İnsanları mağdur ederek kazanç etmenin her yolunu deneyen dolandırıcıların yeni yöntemi “pencere.” Kargo şirketinden geldiğini iddia ederek vatandaşlara teslim tutanağını imzalatıyorlar. Oysa teslim tutanağının altından boş bir senede imza atmış olabilirsiniz. Bunun için imzayı geçiren özel kağıt ve kalem kullanıyorlar. Yüzlerce kişinin mağdur edildiği bu yöntemle Avukat Eyüp Karaçelik, 3 milyon 800 TL dolandırıldı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
dolandırıclık,Kargo

Akla hayale gelmeyen yöntemlerle insanları mağdur eden dolandırıcıların yeni taktiği pes dedirtti. Kendilerini kargo şirketi olarak tanıtıp teslim tutanağının imza kısmının altına yerleştirdikleri senetle vatandaşları dolandırıldıkları ortaya çıktı.  Bunun için altına imzayı geçiren özel bir kağıt ve kalem kullanıyorlar.  Dolandırıcılar kapınızı çalıp bir kargo paketi var diyor ve gösterdikleri yeri imzalamanızı istiyor. Oysaki boş bir senedin altına imza atmış olabilirsiniz. Dolandırıcıların “pencere yöntemi” dediği yöntemle yüzlerce kişi mağdur edildi. Bu kişiler arasında emeklisinden iş insanına, işçisinden mühendisine kadar pekçok kişi bulunuyor. 

AVUKAT 3 MİLYON 800 BİN LİRA DOLANDIRILDI 

Pencere yönteminin son kurbanlarından birisi de avukat Eyüp Karaçelik. Meslektaşı tarafından “pencere yöntemi” ile 3 milyon 800 bin lira dolandırıldı. Belgeleri gösteren Karaçelik, “Bakın bu sözleşme. Sözleşmeyi imzalamışlar biz de imzalamışız. Bunu nasıl yaptılar bilmiyorum. Özel bir kalem ve kağıt kullanıyorlar. Siz bir kağıt imzalıyorsunuz ve o kağıdın altında başka bir kağıt var ve imzanız geçiyor. Mağdurun itiraz hakkı olmaması için de bono ve çek olarak tabi edilen kambiyo senetleri imzalatılıyor. Bunlara karşı itiraz hakkı yok. Borç durdurulamıyor” dedi. 

VATANDAŞLAR HABERSİZ 

Vatandaşların pek çoğunun bu dolandırıcılık yöntemi hakkında bir bilgisi yok. Vatandaşlar bu yöntemi daha önce hiç duymadığını belirterek “Dikkat etmiyorduk. Profesyonelce bir şey. Bunu nasıl yapıyorlar gerçekten anlayamadım. Kağıdın arkasına imzanın geçip geçmediğine hiç dikkat etmedim. Kargoda dikkat etmiyoruz, direk atıyorum imzayı. Sonunu düşünmüyoruz” diyorlar.   

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...