Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ağustos 2017 17:02

Akıllı telefonla kurban seçme dönemi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen online küpe sorgulama sistemi hizmeti sayesinde, vatandaşlar kurbanlık hayvan alım satımlarını akıllı telefonlarıyla yapıyor.

Akıllı telefonla kurban seçme dönemi
akıllı telefon,,inek,

Tokat'ta kurulan kurban pazarları Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor. Günde en az 2 kez kontrol ettikleri pazarlarda satışa sunulan hayvanların kurban edilip edilemeyeceğini de denetlediklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Tokat İl Müdürlüğü Veteriner Hekimlerinden İsa Durmuş, vatandaşların kurban alışverişlerinde bu kontrolleri akıllı telefonları sayesinde kendilerinin de yapabileceğini söyledi.

Durmuş, "Bugün hayvan pazarımızda kurbanlık olarak bulunan hayvanların gerek yaş, gerek ise sağlık kontrollerini yapmak için bulunuyoruz. Bu kontrollerimizi rutin olarak gerek yol kontrolleri gerekse hayvan pazarlarındaki diğer kontrollerle sürekli olarak biz yapmaktayız. Vatandaşlarımız da kendi almak istedikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tamamı için yaş ve sağlık kontrollerini yapabilmelerine imkan sağlayan bakanlığımızın sitelerinde sorgulama butonları vardır. Almak istedikleri kurbanlık hayvanların bakanlığımızın sitelerinde yazdıklarında gerek hayvanların yaşı, gerek ırk ve cins bilgileri olmak üzere bütün bilgilere ulaşabilirler" dedi.

Alıcılar da satıcılar da online olarak kullanılabilen küpe sorgulama sisteminden memnun. 30 yıldır kurbanlık hayvan satışı yaptığını söyleyen Erol Yılmaz sistemle birlikte kaçak hayvan satışının önleneceğini dile getirirken, kurbanlık hayvan arayışında olan Rüfai Yıldırım ise hayvanın yaşı ve sağlığı ile bilgilere uygulama sayesinde çok rahat bir şekilde ulaşabildiklerini söyledi.

Uygulamaya arama motorlarına "küpe sorgulama" yazılmasıyla ulaşılabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...