Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2022 17:18 - Güncelleme : 16 Temmuz 2022 17:37

Akın akın geliyorlar! Tatilciler dönüş yolunda: Trafik çilesi şimdiden başladı

9 günlük Kurban Bayramı tatili bitmesine bir gün kaldı. Şimdiden dönüşe geçen tatilciler yollarda kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluşturdu. Tatilcilerin dönüş yolunda meydana gelen trafik yoğunluğu drone kamerasıyla görüntülendi. TEM'in Bolu geçişi de tatilden dönenlerin en çok yoğunluk oluşturduğu noktalardan biri olurken Samsun-Ankara yolu ile İstanbul-İzmir otoyolunda da trafikte gözlenen yoğunluk nedeniyle ekipler önlemlerini arttırdı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA
Akın akın geliyorlar! Tatilciler dönüş yolunda: Trafik çilesi şimdiden başladı
Kurban Bayramı,Tatil,Trafik

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteye tatilciler arefe gününden itibaren megakent İstanbul baştan olmak üzere megakentleri terk etmişlerdi.

Bayram süresince tatil beldelerinde adım atacak yer kalmadı. Tatilcilerin ilgi gösterdiği Muğla'nın Bodrum İlçesine giren araç sayısı ise 250 bine ulaştı. Bayram boyunca vatandaşların akın ettiği bölgelerde ekipler tarafından üst düzey önlemler alındı.

Akın akın geliyorlar! Tatilciler dönüş yolunda: Trafik çilesi şimdiden başladı
Balıkesir'in turistik Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde tatilcilerin dönüşleri dolayısıyla trafik yoğunluğu oluştu.

DÖNÜŞ YOLUNDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin bitmesine bir gün kala tatilciler dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşmaya başladı.  İstanbul-İzmir Otoyolu'nda dönüşe geçen tatilciler yoğunluk oluşturdu. Hem İstanbul hem de İzmir yönlerinde akıcı bir trafik olduğu gözlenen otoyolda ekipler önlemlerini artırdı.

Akın akın geliyorlar! Tatilciler dönüş yolunda: Trafik çilesi şimdiden başladı
İstanbul-İzmir Otoyolu'nda, Kurban Bayramı'nın ardından hafta sonunda dönüşe geçen tatilciler yoğunluk oluşturdu

EKİPLER YOĞUNLUĞU AZALTMAK İÇİN SÜRÜCÜLERİ YÖNLENDİRDİ

Sabah erken saatlerden itibaren Edremit-Balıkesir-Bursa, Edremit-Çanakkale ve Edremit-İzmir kara yollarında yoğunluk oluşturdu. Araç yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda polis ekipleri önlemlerini artırdı. Ekipler, bazı bölgelerde trafik ışıkları yerine kendileri sürücüleri yönlendirdi.

Tatil dönüşü dolayısıyla otoyoldaki hareketliliğin yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor.

KARAYOLLARINDA SON DURUM...

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durum bültenine göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Genel Müdürlük sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden ücretsiz geçiş uygulaması devam ediyor.

  • Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Susurluk Kavşağı ile Balıkesir Kuzey Kavşağı 15. kilometresinde bakım-onarım çalışması yapıldığından İstanbul yönü emniyet şeridi trafiğe kapatılacak.
  • İzmir-Çeşme Otoyolu'nun 4-6. kilometrelerinde ekolojik köprü yapım çalışmaları dolayısıyla İzmir istikametinde sağ şerit trafiğe kapatıldı. Ulaşım 2. ve 3. şeritten sağlanıyor.
  • İzmit-Sakarya yolunun 0-3. kilometrelerinde yol yapım onarım çalışmaları nedeniyle Sakarya istikametinde ulaşım tek şeritten sürdürülüyor.
  • Ankara-Konya ayrımı-Bala-Kaman yolunun 32-36. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları dolayısıyla Ankara-Bala istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak devam ediyor.
  • Ezine-Küçükkuyu yolunun 42-44. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım Küçükkuyu-Edremit yönünden çift yönlü sağlanıyor.
  • İnebolu-Kastamonu yolunun 2-3. kilometrelerinde sel kaynaklı hasar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.
  • Çorum-Ankara yolunun 37-38. kilometrelerinde farklı seviyeli kavşak çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sürdürülüyor.
  • Sivas-Ulaş yolunun 1-2. kilometrelerinde yatay sondaj çalışması dolayısıyla Kayseri istikametinde ulaşım tek şeritten devam ediyor.
  • Arhavi-Hopa-Sarp yolunun 20. kilometresinde heyelan sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun Sarp-Hopa istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...