Tgrt Haber
26 Kasım 2020 07:07

Akıncı davasında karar açıklanıyor

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin, “sivil imamlar” ile Ankara’ya bomba yağdıran pilotların da arasında bulunduğu 365’i tutuklu 475 sanıklı davada sona gelindi.

Akıncı davasında karar açıklanıyor
dava,

Mahkeme heyeti, yaklaşık üç yıl süren yargılamanın sonunda bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki 1.800 kişilik salonda görülecek karar duruşmasında, 365’i tutuklu, 104’ü tutuksuz, 6’sı yakalamalı sanık hakkında hükmünü açıklayacak. Savcı Adnan Gümüş, 21 Ocak 2019’daki duruşmada sunduğu mütalaasında, darbe girişimini yöneten sivil imamlar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş hakkında “anayasal düzeni ihlale teşebbüs”, “Cumhurbaşkanına suikast girişimi” ve 77 kişiyi “kasten öldürmek” suçundan yetmiş dokuzar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...