Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2021 12:51 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Akıncı TİHA'ya Bloomberg'ten övgü: Bu imzaya dikkat

Türkiye, Akıncı TİHA ile insansız hava araçlarında gücüne güç kattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Çorlu'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslimat töreninin yankıları ise sürüyor. ABD basınından Bloomberg, törenin ardından havalanan Akıncı TİHA'yla ilgili gelişmeyi okurlarına aktardı.

Akıncı TİHA'ya Bloomberg'ten övgü: Bu imzaya dikkat
akıncı tiha,iha,türkiye,bloommberg

Bayraktar Akıncı TİHA, dün TSK’nın envanterine dahil oldu. Türkiye için yeni bir sayfa anlamına gelen bu teslimat, TB-2 ve ANKA ile başlayan sürecin insansız savaş uçaklarına dönüşmesinde en önemli ara duraklardan biri olacak. Türkiye'nin savunma sanayindeki başarısı dünya basınının manşetlerine taşındı. ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin TİHA ile dünyada üç ülkeden biri haline geldiğini yazdı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk ordusuyla ilgili hedefi aktarıldı.

Akıncı TİHA'ya Bloomberg'ten övgü: Bu imzaya dikkat

Haberde, yerli üretim insansız araçları projelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "orduyu kendi kendine yeter hale getirme" çabalarının olduğu vurgulandı. Baykar Savunma tarafından üretilen Akıncı TİHA'nın, Ukrayna ve Polonya dahil çeşitli ülkelere satışı yapılan Bayraktar TB2'den daha gelişmiş durumda olduğu bilgisi paylaşıldı.

Akıncı'nın havada ve yerde hedeflere saldırabildiği ve savaş uçaklarıyla birlikte hareket edebildiği, ayrıca Türkiye'nin mevcut pilotsuz uçaklarından daha yüksek irtifada uçabilmesinin yanı sıra havada daha uzun süre kalabildiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...