Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2015 12:41

'Akkuyu Santrali planlanandan önce hizmete girecek'

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin, 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi.

'Akkuyu Santrali planlanandan önce hizmete girecek'
&tt2;Akkuyu Santrali, mersin,

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ünitelerinin bütün izinler alındıktan sonra ilgili mevzuata göre 7 yılda bitirilmesi gerektiğini anımsattı. 
Santralin takviminde gecikme olacak yönündeki iddialara ilişkin Akhundov, "Santralin inşaatı başlayacak. Şu anda bütün izinler alınıyor ve biz hidrolik liman işleri ihalesinin bitirilmesi niyetindeyiz. Santralin inşasında Türk şirketine büyük bir kontrat vereceğiz ve inşanın hızlı gitmesini temin edeceğiz. Takvimle ilgili şu an her hangi bir gecikme yok. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 7 yıldan daha önce bitirilip hizmete girecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...