Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2021 11:40

Aksaray'dan sonra İzmir'de de öğretmen şiddeti: Duvara fırlatıp, tokat attı

Aksaray’dan sonra İzmir’de de öğrenciye şiddet iddiası gündeme bomba gibi düştü. 4’üncü sınıf öğrencisi, öğretmeni tarafından duvara fırlatılıp tokat atıldığı iddia edildi. Aile, çocukları için aldığı darp raporu ile öğretmen hakkında şikayetçi olurken, okul yönetimi ise bölgeyi gören kameranın bozuk olduğunu iddia ederek olayı kapatmaya çalıştığı öne sürüldü.

Aksaray'dan sonra İzmir'de de öğretmen şiddeti: Duvara fırlatıp, tokat attı
İzmir,Aksaray,Öğretmen,Şiddet,Öğrenci

Aksaray’da öğretmen Ali Rıza Yücel’in öğrencisine uyguladığı şiddet görüntüleri Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Daha Aksaray’daki olay konuşulmaya devam ederken, benzer bir haber de İzmir’den geldi. 

4’üncü sınıfta okuyan 9 yaşındaki Atlas M.M, okuldan eve döndüğünden annesi Rüya Seda M’ye teneffüste arkadaşıyla tartıştığı sırada nöbetçi bir öğretmenini gelip tokat attığını söyledi. Atlas, Ardından boynumu çimdirerek beni yaka paça sınıfa götürüp önce duvara ittirdi, bir tane daha tokat attı” diye durumu anlattı.

SINIF ÖĞRETMENİ DUYARSIZ KALDI

Oğlunu şiddete uğradığını öğrenen anne Rüya Seda M., konuyla ilgili sınıf öğretmenini aradığını ama olaya karşı duyarsız kaldığını ve olayı geçiştirmeye çalıştığını belirtti. Seda M, “Kısa süre içerisinde de olayı gerçekleştiren kişinin bir başka sınıfta görevli sınıf öğretmeni F.M.O. isimli kadın olduğunu öğrendik. Daha sonra ise çocuğumuzu hastaneye götürüp darp raporu aldık ve emniyete giderek şikayetçi olduk. Avukat ve pedagog eşliğinde ifade veren çocuğumuz da darp edildiğini ifade ederek o öğretmen hakkında şikayetçi oldu” ifadelerini kullandı.

Aksaray'dan sonra İzmir'de de öğretmen şiddeti: Duvara fırlatıp, tokat attı
(ANNE RÜYA SEDA M.) Okul yönetiminin onlarca kameranın içerisinden olayın gerçekleştiği açıyı gören güvenlik kamerasının çalışmadığı yönde yetkililere bilgi verdikleri iddia edildi)

KAMERA ÇALIŞMIYOR!

Okul yönetimin, güvenlik kamerası talep eden yetkililere çalışan onca güvenlik kamerasına rağmen olay bölgesini gören kameranın bozuk olduğunu ilettiğini belirten Rüya Seda M., Kamera görüntüsü olmadığı için durumu ispat edemiyoruz. Bu şekilde olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Çocuğumuz o gece sabaha kadar ağladı ve uyuyamadı. Şuan okula gitmek istemiyor. Kesinlikle çocuğumuzun arkasındayız. Yetkililerce olayın aydınlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENİN SAVUNMASI KORKUNÇ

Atlas M.M.’nin teyzesi Eda Nisa Tıranpa (25) ise olayı duyduğunda büyük bir üzüntü yaşadığını ve öğretmen ile görüşmek için okula gittiğini kaydetti. Tıranpa, “Yeğenimle birlikte konuşmak için müdürün odasına gittiğimizde konuyu teyzesi olarak dinleme ve öğrenme hakkım olması rağmen müdür ve odada bulunan öğretmen F.M.O., ikimizi kapı dışarı etti. Bense kapının ardından müdür ile öğretmenin konuşmasına kulak misafiri oldum. Öğretmenin, müdüre yeğenim hakkında ‘bir arkadaşı ile tartıştığı için tutup duvara fırlattığını, çok yaramaz olduğu için bunu yaptığını, isteseydi daha büyük bir güç kullanarak boynunda büyük bir iz bırakabileceğini’ söylediğini duydum” dedi.

Aksaray'dan sonra İzmir'de de öğretmen şiddeti: Duvara fırlatıp, tokat attı
(Atlas M.M.’nin teyzesi Eda Nisa Tıranpa (25) ise olayı duyduğunda büyük bir üzüntü yaşadığını ve öğretmen ile görüşmek için okula gittiğini kaydetti)

“BUNDA NE VAR?”

Okul müdürünün konuşmalarına şahit olan teyze Tırpanda, “Bunun üzerine odaya girdim ve ‘hocam siz nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz, tutup duvara fırlatmakta bir şiddet buna hakkınız var mı?’ diye sorduğumda, öğretmen, ‘evet ben onu tutup duvara fırlattım ve yeter artık diye bağırdım’ dedi ve Atlas’a bakıp, ‘bunda ne var? İstediğiniz yere gidip şikayet edebilirsiniz’ şeklide konuştu. Bunun üzerine olayın bizi derinden üzdüğünü ve aile olarak konunun sonuna kadar da takipçisi olacağımızı ifade ettim” diye konuştu.

ÖĞRETMENE UZAKLAŞTIRMA KARARI

Öte yandan, Buca Kaymakamlığı, karakolca düzenlenen Can Güvenliği İzlem Formunda öğretmen F.M.O. hakkında ‘kasten yaralama’ olayı ilgili olarak Atlas M.M.’ye bir ay süreyle yaklaşmaması konusunda karar alındı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...