Tgrt Haber
27 Eylül 2021 12:38

Akşener'in 'aday değilim" sözleri siyaseti ısıttı! Uzmanlardan çarpıcı yorum: Kılıçdaroğlu artık CHP'nin lideri değil!

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili muhalefetin aday arayışı devam ederken peş peşe açıklamalar geliyor. En son Meral Akşener’in “aday değilim” açıklaması cumhurbaşkanlığı adaylığı kartlarını yeniden karacağa benziyor. Akşener’in bu hamlesi, Kılıçdaroğlu’nun yeşil ışık yakan açıklamaları, ortaya atılan Selahaddin Demirtaş ve İlhan Kesici iddiaları ne anlama geliyor?

Akşener'in 'aday değilim" sözleri siyaseti ısıttı! Uzmanlardan çarpıcı yorum: Kılıçdaroğlu artık CHP'nin lideri değil!
Meral Akşener,Cumhurbaşkanlığı adayı,Muhalefet,kemal Kılıçdaroğlu

Türkiye siyaseti hareketli günler yaşanıyor. Muhalefet kanadında aylardır Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları sürerken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den adaylıktan feragat açıklaması geldi. Öte yandan Kılıçdaroğu adaylık için yeşil ışık yakarken anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öne çıkıyor.  Gazeteci Can Ataklı’nın muhalefet partileri başkanları İlhan Kesici üzerinde anlaştı, ifadesi de tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan da bir çıkış geldi ve Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı olmasının renkli olacağını söyledi. TGRT Haber’de Bilmedikleriniz Programında muhalefetin cumhurbaşkanlığı adaylığını belirleme sürecinde ortaya atılan iddialar masaya yatırıldı. Programa Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkibar ile TGRT Haber Ankara Müdürü Ahmet Sözcan katıldı. 

KILIÇDAROĞLU CHP’NİN LİDERİ OLMAKTAN ÇITKI

Kemal Özkibar,  Meral Akşener’in “Aday olmayacağım” çıkışını şöyle değerlendirdi: “Meral Akşener’in aklından geçen ismi bilemem ancak Kılıçdaroğluna rezerv koymayacağı kesin. Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor. Ancak şöyle bir durum var, Kılıçdaroğlu son 2-3 yıldır, başkanlık sisteminden sonra CHP’nin lideri olmaktan çıktı, muhalefetin lideri olmaya dönüştü. Kılıçdaroğlu son günlerde yapılan anketlere bakar ve ona göre hareket eder. Son anketlere göre kazanıyorsa aday olur, kazanmıyorsa Mansur Yavaşın ve Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesmez. İmamoğlu ve Yavaş’ın kazanma ihtimali Kılıçdaroğlun’dan daha fazla. Muhalefette kazanacak adayı koymak zorunda. Bu dönem kazanamazsa bir daha kazanamazlar.” 

Akşener'in 'aday değilim

AKŞENER NE DEMEK İSTEDİ?

Meral Akşener’in  “Cumhurbaşkanı değilim” ifadesini değerlendiren Ahmet Sözcan, “Bu anlamsız bir açıklama değildir, siyasete yeniden bir dizayn verme açıklamasıdır. Birinci sebebi Kılıçdaroğlu aday olup cumhurbaşkanı olmazsa bunun faturasını Kılıçdaroğluna kesmektir. İkincisi ben aday değilim, liderler aday olmasın, kazanabilecek bir adayla seçime gireceğiz, demek istemiş olabilir. Kulislerde şu konuşuluyor: Kılıçdaroğluyla ile Akşener arasında rol paylaşıldı. Bana kalırsa Meral Akşener’in aklında başka bir isim var.” 

MEMLEKET, DEVA VE GELECEK PARTİLERİ İTTİFAKA KATILACAK MI? 

Gazeteci Can Ataklı’nın muhalefet partileri başkanları İlhan Kesici üzerinde anlaştı sözlerini değerlendiren Özkibar, bu şekilde bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Muhafazakâr kesimin ‘muhalefette parti yok ki oy verelim’ ifadelerinin artık geçerliliğinin kalmadığını belirten Özkibar,  “Millet ittifakına Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Memleket Partisi katılacak. Muharrem İnce, Cumhur İttifakına katılmaz. Memleket partililer üzerine yapılan bir araştırmada seçmenlerinin Erdoğan konusunda çok keskin olduklarını gördük. Yüzde 100’ü Erdoğan’a oy vermem dedi. Muharrem İnce seçmeni taşıyamayacağı yere gitmez, İnce bir ittifak tercih edecekse Millet ittifakında katılacaktır” dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NUN NE DEMESİ BEKLENİYORDU

Kemal Özkibar, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Selahattin Demirtaş’ı işaret etmesini şöyle değerlendirdi: “Demirtaş yüzde 10 oy almış bir kişi. Mecliste 3. büyük parti. Kılıçdaroğlu, legal olmayanla, Kandil ve İmralı ile görüşmem dedi. Ne demesini bekliyorlardı, İmralı ile oturup PKK ile pazarlık mı yapacağız demelerini bekliyorlardı. HPD eşittir PKK, CHP HDP ile işbirliği yapıyor, CHP eşittir PKK, algısı çok yanlıştır. Neden HDP bu kadar tartışılıyor.” 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...