Tgrt Haber
21 Mart 2019 14:15

AKSUNGUR gökyüzü ile buluştu

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-Aksungur 20 Mart 2019 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

AKSUNGUR gökyüzü ile buluştu
aksungur

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) projesinden elde edilen tecrübelerle geliştirilen AKSUNGUR Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İnsansız Hava Aracı, 20 Mart’ta ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Otomatik iniş ve kalkış özelliği kullanılarak yapılan ilk uçuş esnasında 4 saat 20 dakika hava kalan AKSUNGUR, 40.000ft irtifaya kadar görev yapabilecek. Türk Motor Sanayii A.Ş (TEI) tarafından geliştirilen iki adet PD-170 milli turbodizel motoruna sahip olan AKSUNGUR, taarruz ve görüntü istihbaratının yanı sıra sinyal istihbaratı (SIGINT) görevini de yerine getirebilecektir.

Konuyla alakalı olaraktan TUSAŞ tarafından yapılan açıklamada ise “ANKA-AKSUNGUR Bayrağımızı gökyüzüyle buluşturdu. Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA’mız, 20 Mart’ta gerçekleştirilen ilk uçuşta otomatik iniş ve kalkış özelliğini kullanarak 4 saat 20 dakika süren test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...