Tgrt Haber
20 Ekim 2015 20:25

Akyazı, Şehit Furkan Çelik için seferber oldu

16 Ekim Cuma günü Şırnak'ta teröristler tarafından açılan ateş sonucu Şehit olan Özel Harekat Polisi Furkan Çelik son yolculuğuna uğurlandı.

Akyazı, Şehit Furkan Çelik için seferber oldu
şehit faruk çelik, akyazı,

DEĞİRMENLER CADDESİ ŞEHİT FURKAN ÇELİK CADDESİ OLUYOR…

16 Ekim Cuma günü Şırnak'ta teröristler tarafından açılan ateş sonucu Şehit olan ve 17 Ekim Cumartesi günü gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladığımız acı kaybımız Şehidimiz, Özel Harekat Polisi Furkan Çelik'in şedahet haberini alır almaz hazırlıklara başlayan Akyazı Belediyesi Kültür Sosyal işler müdürlüğü 7 / 24 göreve başlayarak şehidimiz için son görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Şehadet haberi'nin ilçeye ulaşmasının ardından yas havasına giren Akyazı'da şehide son görevini yerine getirmek için hemen harekete geçen Akyazı Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ekipleri Özel Harekat Polisi Furkan Çelik'in baba evi ve kendi evinin bulunduğu sokakta ve evine giden caddeleri, yolları, Şehidin cenaze namazının kılınacağı Akyazı Gazi Süleymanpaşa camii önü ve avlusunu, Ada caddesini, şehidin defnedileceği mezarlığın içini ve çevresini bayraklarla donatarak şehidimize yakışır bir hazırlığa başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cenaze işleri Müdürlüğü ile koordinasyona başlayan Akyazı Belediyesi ekipleri şehidin cenazesinin ilçeye ulaşacağı saat'e kadar gerekli hazırlıkları sağladılar.

İlk olarak Cenaze evinde hazırlıklara başlayan Akyazı Belediyesi Kültür sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri taziye için gelenleri karşılamak üzere çadır kurulumu, masa ve sandalye kurulumu, ikram olarak su, çay gibi temel hazırlıkları anında tamamladı. Cuma günü akşamından bu yana Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan yemekler cenaze evine taziyeye gelen misafirlere belediye ekipleri tarafından ikram edildi. Cenaze defin işlemleri ve tören hazırlıkları ile ilgili yoğun bir tempoda şehide görevini yerine getirmeye çalışan Akyazı Belediyesi, Akyazı İlçe Müftülüğü ile koordineli olarak çalışmalarını tamamlayarak cumartesi günü öğle namazına müteakiben şehidin cenaze defin işlemlerini gerçekleştirdiler. Akyazılı Şehidimiz Özel Harekat Polis Memuru Furkan Çelik'in ruhuna ithafen cenaze okumasının yapılması ve organizasyonu ile de birebir ilgilenen Akyazı Belediyesi 3 gün boyunca Akyazı Gazi Süleymanpaşa camiinde Akyazı İlçe Müftülüğü ile birlikte mevlüd okuması yaptırdı. Mevlüd okumasına katılanlara Akyazı Belediyesi tarafından yemek ikramları yapıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ve Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı Şehit Furkan Çelik'in cenaze haberinin ilçeye ulaşmasından bu güne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ötürü Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'a teşekkür ettiler.

Şehit Furkan Çelik'in 7 gece okumasının yapılması ve Aşure ayı olması hasebiyle de şimdiden hazırlıklara başlayan Akyazı Belediyesi Kültür Sosyal işler Müdürlüğü gerekli çalışmaları ve koordinasyon işlemleri için seferber oldu. Cuma günü öğle namazına müteakiben Şehidin 7.gece okumasının yapılacağı de Akyazı Gazi Süleymanpaşa camii önünde Akyazı Belediyesi tarafından şehit Furkan Çelik ve tüm şehidlerimiz adına aşure ikramında bulunulacak.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “İlçemizin bir değerli yavrusunu kaybetti acımız büyük, Allah öncelikle ailesine ve yakınlarına sabırlar versin çok üzgünüz şehidimizin ailesi bizlere emanet bizler onların her zaman yanındayız. Şehidimize son görevimizi yerine getirebilmek adına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık inşallah bundan sonra da ailesi ve doğacak çocuğu için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz Şehidimizin adını ilçemizde yaşatmak için önümüzdeki ilk meclis toplantımızda görüşmek üzere Değirmenler Caddesinin ismini Şehit Furkan Çelik Caddesi olarak değiştirilmesi için gündemimize aldık. Akyazı Şehidine her zaman sahip çıkar bizlerde öyle yapacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...