Tgrt Haber
19 May 2022 14:13 - Güncelleme : 19 May 2022 23:31

Alanya’da orman yangını! Kısmen kontrol altına alındı

Antalya’nın Alanya ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını havadan ve karadan müdahalelerle kısmen kontrol altına alındı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
Yangın,Alanya,Antalya

Antalya'nın Alanya ilçesinde karadan ulaşımın olmadığı ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sarp alanda devam eden yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kısmen kontrol altına alındı.

18 DAKİKA İÇİNDE MÜDAHALE EDİLDİ

Yangınla ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangının başladığı andan itibaren 18 dakika içinde müdahale edildiği aktarıldı.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1527240821703155712

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye 200’ü aşkın personel, 30’nun üzerinde arazöz, ilk müdahale aracı ve tanker ile 1 keşif, 1 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Sarp alanda devam eden yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kısmen kontrol altına alındı. Edilen bilgilere göre yaklaşık 20 dekarlık alan zarar gördü.

Alanya’da orman yangını! Kısmen kontrol altına alındı

Öte yandan, Alanya’nın Elikesik Mahallesinde ormanlık alanda yangın çıktı. 2 dekar alanın zarar gördüğü yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangının büyüme riskine karşı havadan da müdahaleler ile kısa sürede kontrol altına alındı.

"YERLEŞİM YERLERİ İÇİN TEHLİKE YOK"

Mahalle Muhtarı Hüseyin Uysal gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanlık alanda çıkan yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin karadan ve havadan müdahale etmeye çalıştığını söyledi. Sarp arazi nedeniyle karadan müdahalenin zor olduğunu anlatan Uysal, "Şu anda ekipler yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Yerleşim yerleri için bir tehlikemiz yok." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...