Tgrt Haber
07 Aralık 2021 21:33

Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç'ten acı haber

Aylardır kanser hastalığıyla mücadele eden Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 48 yaşındaki Albay Bilgiç, Bursa'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç'ten acı haber
albay,kanser,vefat,aksaray

Aylardır kanser tedavisi gören Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç amansız hastalığa yenik düştü. Bilgiç, gece saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

10 AY ÖNCE KANSER TEŞHİSİ KONULMUŞTU

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile 27 Temmuz 2020 yılında Aksaray İl Jandarma Komutanı olarak atanan Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç'e (48) görevi başında iken Mart ayında rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu. O günden bu yana 10 ay boyunca Ankara Şehir Hastanesinde kemoterapinin de yer aldığı birtakım tedavi gören Albay Bilgiç, gece yarısı hastanede verdiği yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti.

1 kız çocuğu babası Albay Bilgiç için Aksaray İl Jandarma Komutanlığında resmi tören düzenlendi. Törende, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Albay Bilgiç’in yakınlarına sarılarak teselli etti. Törende özgeçmişin okunmasının ardından Albay Bilgiç’in cenazesi dualarla Bursa’ya gönderildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç'ten acı haber
Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç

Törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu, Bilgiç'in herkese örnek olan vatanına ve milletine bağlı bir insan olduğunu söyledi. Bilgiç'in mesai arkadaşları ve Aksaray halkınca çok sevildiğini anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Komutanımız bugün aramızdan ayrılıyor. Onu ebedi yolculuğuna uğurluyoruz. Ölüm haktır. Bizi ayakta tutan imanımız ve sabrımızdır. Ana bildiği vatan toprağı komutanımızı bağrına basacak. Aşığı olduğu bu al bayrak ona gölge olacak. Emanetleri canımızdan azizdir, ailesi ailemizdir, evladı evladımızdır. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun."

Okunan duanın ardından Bilgiç'in naaşı, toprağa verileceği Bursa'ya uğurlandı.

Törene Bilgiç'in eşi Mine ve kızı Nazlı Bilgiç'in yanı sıra Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ile çok sayıda askeri personel katıldı.

Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç'ten acı haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...