Tgrt Haber
07 Mart 2018 16:00

ALES Başvuru ücreti 2018 | İşte 2018 ÖSYM ALES Başvuru Tarihi ve Şartları

ALES Başvuru ücreti 2018 ne kadar oldu. 2018 ÖSYM ALES başvuru tarihi ve şartları haberimizde mevcut. ALES Bahar Dönemi başvuru kılavuzu da yayımlandı. ALES 2018 ÖSYM başvuruları ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak öğrenciler tarafından merak ediliyor. 7 Mart'ta başlayacak olan ALES başvuruları ne zamana kadar devam edecek. Tüm soruların cevabı haberimizde mevcut. İşte ALES başvuru ücreti.

ALES Başvuru ücreti 2018 | İşte 2018 ÖSYM ALES Başvuru Tarihi ve Şartları
ales başvuru şartları,ales başvuru fiyatları,ales başvuru,ales başvuru tarihi

ALES Başvuru ücreti 2018 ne kadar oldu. 2018 ÖSYM ALES başvuru tarihi ve şartları haberimizde mevcut. ALES Bahar Dönemi başvuru kılavuzu da yayımlandı. ALES 2018 ÖSYM başvuruları ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak öğrenciler tarafından merak ediliyor. 7 Mart'ta başlayacak olan ALES başvuruları ne zamana kadar devam edecek. Tüm soruların cevabı haberimizde mevcut. İşte ALES başvuru ücreti.Aşağıdaki bilgiler başvuru tarihlerinde herhangi bir sebeple yurt dışında bulunan ve internet üzerinden başvuru hakkı olmayan (sistemde kayıtlı fotoğrafınız olmaması sebebiyle) adaylar için geçerlidir. Söz konusu adaylar sınava PASAPORT ile kabul edilecekler. Pasaport dışında bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir. Eğer başvuru tarihleri arasında herhangi bir gün dahi Türkiye’de bulunuyorsanız ilerleyen süreçlerde pasaportunuzdan ülkeye giriş çıkış tarihleriniz kontrol edilerek tespit edilecek ve başvurunuz iptal edilecektir. Yurt dışından aşağıdaki yollarla başvuru yapabilmek için başvuru tarihlerinin tamamında yurt dışında bulunuyor olmanız gerekir. Eğer sistemde kayıtlı bir fotoğrafınız varsa ve internet üzerinden başvuru yapabiliyorsanız yurt dışında olsanız dahi internet üzerinden Türkiye’de bulunan adaylarla aynı şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz.

Öncelikle ÖSYM Çağrı Merkezi’ni bulunduğunuz ülkedeki bir yurtdışı telefonundan aramalısınız. Çağrı Merkezi personeli sizin yurt dışından başvuru yapacağınızı kayıt edecek. Eğer ÖSYM aday internet erişimi şifreniz yoksa telefondaki yetkiliden şifrenizi de talep ediniz.

Kimlik numaranız veya Yabancı Uyruklu numaranız ve şifrenizle birlikte aday öğrenci sistemine gireceksiniz. Bu linke tıklayarak başvuru işlemini tamamladıktan sonra başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak saklamalısınız.

Ödemeler sayfasından başvuru süresinin sonuna kadar sınav ücretini yatırmalısınız. Sınav ücretinin ne kadar olduğu başvuru kılavuzunda yer almaktadır.

-Sınava Ankara ‘da gireceksiniz.

Başvuru esnasında eğer sistemde kayıtlı fotoğrafınız olmadığı için fotoğraf bölümünü boş bıraktıysanız sınavdan önceki son resmi iş günü mesai bitimine kadar ÖSYM Ankara Sınav Koordinatörlüğüne (Çetin Emeç Bulvarı 1290. Sokak No:2 Yukarı Öveçler-ANKARA) aşağıdaki belgelerle birlikte şahsen başvuru yaparak başvurularını tamamlamalı ve Sınava Giriş Belgenizi edinmelisiniz. Bu belgelerden biri bile eksik olan adayların başvurusu tamamlanmamış olacaktır. Bu adaylar, Sınava Giriş Belgesi edinemezler. Fotoğrafınız başvuru merkezinde web kamera ile çekilecektir.

ALES BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) NEDİR?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Doktora başvuruları için de ALES’e girilmesi gerekir.

Mecburi hizmet yükümlülüğü için yurtdışındaki üniversitelere lisansüstü eğitime gönderilecek adayları seçerken de ALES puanı şartı aranır.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek için, alanındaki puan türünde yüz üzerinden yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılırlar.

İyi bir ALES puanına sahip olmak yüksek lisans başvurularında adaylara büyük bir avantaj sağlar çünkü üniversitelerin tezli yüksek lisans başvurularında ALES sonucu en az %50’lik bir paya sahiptir. Lisansüstü eğitim programlarına seçme ve yerleştirme işlemleri için tüm üniversite kurumları ALES puanlarını kullanırlar ancak bazı üniversiteler lisansüstü eğitim programlarına seçecekleri öğrencileri yalnızca ALES puanına göre belirlerken, bazı üniversiteler ise diploma notlarının, mülakat sonuçlarının da dahil edildiği bir puanlama sistemi oluştururlar. ALES puanı ile doktora programları ya da sanatta yeterlik programlarına başvuracak adaylar için ise alt sınır 80 puandır.

ales başvuru ücreti

ALEŞ BAŞVURU ÜCRETİ

ALES SINAVI ÜCRETLERİ NE KADAR VE HANGİ BANKALARA YATIRILIYOR?
Başlangıç Tarihi :07.03.2018 10:00
Bitiş Tarihi :15.03.2018 23:59
Sınav Ücreti:100,00 TL

ALES 81 ŞEHİRDE YAPILACAK

Prof. Dr. Özer, ÖSYM olarak daha önce de 2018 yılında yapılacak ALES sınavlarında "1000 altı kota" uygulamasının kaldırıldığını ve ALES sınavlarını 81 ilde yapma kararı aldığını açıkladıklarını dile getirdi.

Yeni uygulama ile bu imkana ilave olarak adaylara yılda iki defa da e-ALES sınav hizmeti sunulmuş olacağının altını çizen Özer, "ALES, üniversite mezunları için oldukça önemli bir sınav. ALES'in temelde üç kullanım amacı var. Birincisi, Türkiye'de üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerinde lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlara öğrenci seçme ve yerleştirme amacıyla kullanılmaktadır. İkincisi, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman gibi akademik kadrolara yapılacak atamalarda kullanılmaktadır. Üçüncüsü, yurt dışına burslu lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer, 2018 yılında yapılacak e-ALES sınav tarihlerini 1 Temmuz 2018 ve 30 Eylül 2018 olarak açıkladı.

ales başvuru şartları

2018 ÖSYM ALES başvuru tarihi ve şartları

 ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimini açıkladı. ÖSYM’nin açıklamasına göre bu yıl içerisinde yapılacak olan ALES’e dair başvuru tarihleri, en son başvuru gününü, sınav tarihini ve sınav sonuç tarihini kendi resmi sitesi üzerinden duyurdu. Peki 2018 ALES sınav tarihi ne zaman, ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SINAVI

2018 ALES ilkbahar dönemi sınav başvuru tarihleri ÖSYM’nin akademik takvimine göre; 7 Mart 2018 tarihinde başlıyor, 15 Mart 2018 tarihinde sona eriyor. O tarihleri içerisinde başvuramayanlar için geç başvuru günü 28 Mart 2018 tarihi olarak açıklandı. Sınav 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak. Sonuçların açıklanacağı tarih ise 7 Haziran 2018.

2018 ALES SONBAHAR DÖNEMİ SINAVI

2018 ALES sonbahar dönemi sınav başvuru tarihleri 19 Eylül 2018 tarihinde başlıyor, 27 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor. Sınava girmek isteyip başvuruyu kaçıranlar ise geç başvuru günü 10 Ekim 2018. Sınav tarihi 18 Kasım 2018. ÖSYM, sonuçların açıklanacağı tarihi yayınladı: 18 Kasım 2018.

 SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Her dönem sınav ücreti ÖSYM başvuru kılavuzlarında belirtilmektedir. Son yıllara ait ALES Başvuru Ücretleri aşağıdaki gibidir:

-2017 İlkbahar-Sonbahar : 90 TL

-2016 İlkbahar-Sonbahar : 80 TL

-2015 İlkbahar-Sonbahar: 70 TL

-2014 İlkbahar-Sonbahar: 50 TL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...