Tgrt Haber
03 Aralık 2014 14:43

Alev Alatlı'dan ödül törenine damga vuran konuşma

Yazar Alev Alatlı'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ödül töreninde yaptığı konuşma güne damgasını vurdu. Alatlı'nın sözlerinin ardından Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Alev Alatlı'dan ödül törenine damga vuran konuşma
alev alatlı, ödül töreni, yazar alev alatlı, emine erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerine verileceği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene katıldı. Törene yazar Alev Alatlı'nın yaptığı konuşma damga vurdu. Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Alev Alatlı Gezi olayları ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takınan yazarları eleştirerek "Bir kalem darbesi ile atar ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir" dedi. Alatlı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. " Dünya 5'ten büyüktür. Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki  bugün 1.5 milyon Suriyeli'ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. Dünya 5'ten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır. Yükselen trendlerle beraber yükselmekten imtina eden ve çoğu kez onlara rağmen yükselen bağımsız yazar arkadaşlarım, sanatın, edebiyatın muhasebeleştirelemeyeceği bir düzeni özleyen edebiyatçılar ve tabi başta bu ödülü bana layık gören zat-ı aliniz ve ekibinize teşekkür ediyor ve bu çatı altına olmaktan çok multu olduğumu söylemek isterim" Bu sözlerin ardından Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir30 Ekim 2022 12:29

helal olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...