Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 06:40

Alevler ile güvenlik güçleri de savaşıyor

Yangınlarla mücadelede Mehmetçik, polis ve Kıyı Emniyeti de yer alıyor. Çalışmalara havadan helikopterle, karadan TOMA’larla, denizden gemilerle destek veriliyor

Alevler ile güvenlik güçleri de savaşıyor
muğla,antalya,yangın,orman yangını,toma

Orman Genel Müdürlüğü, 28 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında toplam 38 ilde 156 adet orman yangını çıktığını açıkladı. Bu yangınlardan 147’si kontrol altına alındı. Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya’da 9 bölgede yangınlar sürerken çalışmalara belediye ekipleri ve orman işçilerinin yanı sıra güvenlik güçleri de destek veriyor.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), 400’den fazla Mehmetçik, 3 İHA, 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi, 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinesiyle görev yapıyor.

Polis ekipleri ise TOMA’lar ile alevlere su sıkıyor. İstanbul Emniyeti Muğla’ya 20 TOMA gönderirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de çalışmalarda yer alıyor.

Ekipler, kıyı bölgelerindeki orman yangınlarında söndürme ve soğutma çalışmalarına katılıyor, itfaiye araçları ile tankerlere su sağlayıp gerekli hâllerde vatandaşları tahliye ediyor. Kıyı Emniyeti, 29 Temmuz’dan bu yana Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde 3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu, bir Rhib bot, bir römorkör ve iki vardiya hâlinde toplam 38 kişiyle görev yapıyor. Şark römorkörü de Gökova Hisarönü’nde yangına müdahale ve tahliye için bölgede hazır bekliyor.

Bunların yanı sıra acil malzemeler, denizde hazır bekleyen gönüllü sürat tekneleri sahipleri tarafından ulaştırıyor. İtfaiye ve ambulans seslerinin yankılandığı bölgede koşturmaca hiç eksik olmuyor. Belediye de sürekli “Gerekli olmadıkça trafiğe çıkmayın”, “Yolları meşgul etmeyin” şeklinde anonslar yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...