Tgrt Haber
04 Ekim 2021 16:37

Aleyna Ağgül'e Iğdır Barosu sahip çıktı: Sürecin takipçiyiz

Iğdır'da tecavüze uğradığı iddiasıyla geride 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' diye not bırakan 18 yaşındakş Aleyna Ağgül'e Iğdır Barosu sahip çıktı. Konu hakkında yazılı açıklama yayımlayan baro, "Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin sonuna dek takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.” denildi.

Aleyna Ağgül'e Iğdır Barosu sahip çıktı: Sürecin takipçiyiz
aleyna ağgül,gökhan argın,istismar,intihar,ığdır barosu

Iğdır'da 42 yaşındaki Gökhan Argın tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen ve bir not bırakarak 5. kattaki evinden atlayıp intihar eden Aleyna Ağgül'ün ölümüne ilişkin Iğdır Barosu, yazılı basın açıklamasında bulundı.

Erkek arkadaşının babası olduğu öne sürülen Gökhan Argın tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen ve hayatını kaybeden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümü ülke gündemine oturdu. Şüpheli Argın ve oğlunun serbest bırakılmasına tepkiler devam ederken bu gelişmenin ardından Iğdır Barosu, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

YÜZÜ DAHİ KIZARMADAN ALEYNA'YI HEDEF ALDI

Baronun açıklamasında sürecin sonuna dek takipçisi olunacağı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün şüpheli bir şekilde intihar ettiği haberini tüm kamuoyu gibi biz de üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Biz hukukun temel ilkelerinden olan masumiyet karinesini ihlal etmemek için uğraşırken 18 yaşındaki Aleyna’nın ölmeden önce bıraktığı notta ismine yer verdiği 43 yaşındaki şüpheli dün yüzü dahi kızarmadan Aleyna’yı hedef alan bir basın açıklaması yaptı. Günlerdir bu olaya sessiz kalanlar ise bu şahsın kendisini aklama çabasını ve açıklamalarını manşet manşet paylaştı."

Aleyna Ağgül'e Iğdır Barosu sahip çıktı: Sürecin takipçiyiz

"HAYATI SONA EREN BİR KADININ DAHA SUÇLU GÖSTERİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

"Biz bu olayın birkaç gün süren bir duyarlılıktan sonra örtbas edilmesini, hayatı sona eren bir kadının daha suçlu olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz. Her kadın cinayeti ya da şiddet vakasından sonra toplum olarak meseleye birkaç gün duyarlılık gösterip sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında örseleniyor, toplumsal travma altında bu şiddetten zarar görüyoruz. Biz tüm sorumlulara sesleniyoruz: Devlet kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve tüm şüpheli kadın ölümlerini aydınlatmakla görevlidir. Devletimizi taahhüt ettiği tüm bu görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Açıkça ve yüksek sesle yeter artık diyoruz. 18 yaşında hayatı sona eren Aleyna Ağgül kardeşimiz için çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin sonuna dek takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...