Tgrt Haber
21 Ocak 2015 09:28

Ali İsmal Korkmaz davasında karar verildi

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili davada karar açıklandı.

Ali İsmal Korkmaz davasında karar verildi
ali ismail korkmaz, ali ismail korkmaz davası, gezi parkı,

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili dava, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülüyor. Bugünkü duruşmada karar çıktı. Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Üç fırıncı için 6 yıl 8'er yıl hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar ve Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu duruşmada hazır bulundu. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan ise tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesinden telekonferans yöntemiyle duruşmaya katıldı.
“HER GELDİĞİMDE ALİ’Yİ BİR KEZ DAHA KAYBEDİYORUM”
Adil bir karar beklediklerini ifade eden anne Emel Korkmaz, "Hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Cezaları ne olursa olsun Ali İsmail'i geri getirmeyecek ama oğlumun 'hakkını aldık' dedirtmek adına hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Ben buraya her geldiğimde bir kez daha Ali'yi kaybediyorum, bir kez daha canım yanıyor. Onun için inşallah adalet yerini bulur" diye konuştu.
“BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ”
Baba Şahap Korkmaz da baştan beri suçluların hak ettikleri cezalarını almalarını istediklerini vurguladı. İlk duruşmadan itibaren sakinliklerini koruduklarını dile getiren Korkmaz, "Duruşma salonunda olsun, dışarıda olsun sükuneti sağladık, herkesi sakinleştirdik. Sadece oğlumuzun hakkını aradık. Biz başka bir şey istemiyoruz, cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.
"POLİS YAKALA DEDİĞİ İÇİN YAKALADIM"
Duruşmada, sanıklara karar öncesi son söz hakları verildi. Ebubekir Harlar da "Ben kimseyi dövmedim polis 'yakala' dediği için yakaladım. Siz de sayın savcım gibi cezaevinde yatmamı istiyorsanız suçum olmadığını bile bile yatarım" şeklinde konuştu.
SALDOĞAN: O OLDUĞU TESPİT EDİLMEDİ
Telekonferans yöntemiyle duruşmaya katılan tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a mahkeme hakimi 'geçmiş olsun' dileğini ilettikten sonra son sözlerini sordu. Saldoğan, bugüne kadar darp ettiği kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının yüzde 100 net bir şekilde tespit edilemediğini öne sürerek, “Benim zor kullandığım şahıs Ali İsmail olsaydı o saatlerde beyin kanaması geçiriyor olması lazımdı. Ali İsmail 18-20 saat sonra beyin kanaması geçirmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...