Tgrt Haber
09 Nisan 2022 10:32 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 11:14

Alman askeri uzmanlardan hükümete Bayraktar TB2 önerisi: İsrail’den değil, Türkiye’den alın

Alman Die Welt gazetesi, dikkat çekici bir analizle hükûmete Türk SİHA'larını önerdi. Alman askerî uzmanlar, ilk defa SİHA almaya hazırlanan Almanya'nın tercihini, Bayraktar'dan yana kullanmasını istiyor.

Alman askerî uzmanlar, İsrail Heron’unun kanat genişliğiyle daha kolay hedef olabileceğini söyledi.
Alman askerî uzmanlar, İsrail Heron’unun kanat genişliğiyle daha kolay hedef olabileceğini söyledi.

Baykar’ın geliştirdiği insansız hava araçları Bayraktar TB2'ler, Suriye, Kuzey Irak, Libya, Karabağ ve Ukrayna’da rüştünü ispat ederek dünyayı kıskandırdı. Alman askerî uzmanlar, ilk defa SİHA almaya hazırlanan Almanya'nın tercihini, Türk SİHA'sı Bayraktar'dan yana kullanmasını istiyor.

ALMANYA SİHA ALACAK

Rusya-Ukrayna savaşının ardından ordusunu güçlendirmek için 100 milyar avro ek bütçe ayıran Almanya, ilk kez silahlı insansız hava aracı (SİHA) almaya hazırlanıyor. Bugüne kadar Alman ordusunun kullandığı İHA'ların silahlandırılmasına karşı çıkan Olaf Scholz liderliğinde iktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPD), SİHA’lara yeşil ışık yaktı. Parlamento savunma komitesinde yapılan oturumda İsrail’den 152,6 milyon avro karşılığında 140 adet Heron SİHA’sı alınmasına onay çıktı.

‘TÜRK SİHA’SI ALIN’

Alman Die Welt gazetesi, dikkat çekici bir analizle hükûmete Türk SİHA'ları Bayraktar TB2'leri önerdi. Gazeteye konuşan askerî uzmanlar, Almanya'nın tercihini savaş konseptinde yaptığı devrim niteliğindeki değişiklikler dünyanın ilgisini çeken Türk SİHA'lardan yana kullanmasını istedi.

Alman askeri uzmanlardan hükümete Bayraktar TB2 önerisi: İsrail’den değil, Türkiye’den alınBayraktar TB2

İSRAİL SİHALARI KOLAY HEDEF

İsrail ve Türkiye'nin ürettiği SİHA'ların karşılaştırmasının yapan uzmanlar, Heron TP modelinin 26 metre kanat uzunluğu olduğundan savaşlarda kolay bir hedef olacağını söyledi. Yetkililer, İsrail SİHA'sına alternatif olan 12 metre kanat uzunluğundaki Bayrakar'ın daha üstün özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, daha kullanışlı oldukları için Ukrayna'nın son yıllarda 36 Bayraktar TB2 satın aldığını belirtti.

Alman askeri uzmanlardan hükümete Bayraktar TB2 önerisi: İsrail’den değil, Türkiye’den alınİsrail yapımı Heron TP.

Bayraktar TB2'lerle Rus konvoylarını durduran Ukrayna'nın başarısı dünya basınında geniş yankı uyandıdı. Bayraktar TB2'lere son olarak CNN International fokus yaptı. ABD kanalı, SİHA'ların üretim üssüne girdi ve Selçuk Bayraktar'la özel röportaj yaptı. CNN, yayını Ukrayna'da Bayraktar için yazılan şarkı ile açtı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...