Tgrt Haber
16 Eylül 2017 22:17

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırıldı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Köln şehrinde PKK terör örgütü yandaşlarının düzenlediği etkinlikle ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Bakanlık, etkinliğin düzenlenmesini ve terör propagandasına izin verilmesini kınadı.

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırıldı
Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann,Köln,dışişlerine çağrıldı

Almanya'nın Köln şehrinde bugün (16 Eylül) PKK terör örgütünün Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz.  Tepkimiz Bakanlığa çağrılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi nezdinde kuvvetli şekilde ifade edilmiştir. 

Festival adı altında düzenlenen sözkonusu propaganda  faaliyeti sırasında, Almanya'daki mevzuata göre yasak olmasına rağmen, PKK terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına, elebaşı Öcalan'ın posterlerinin açılmasına ve PKK'nın halihazırdaki elebaşılarından birinin de terörü öven mesajının okunmasına gözyumulmuştur.

Köln'deki  faaliyetin Alman yetkililerin bu tür düzenlemelere izin vermeyecekleri yönündeki  açıklamalarından sonraki ikinci   faaliyet olması da dikkat çekicidir. Almanya'nın terörle mücadelede izlediği bu çifte standartlı tutum, terörizmle küresel mücadele adına kaygı vericidir. Almanya'yı terörün her türüne karşı ilkeli bir duruşa davet ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...