Tgrt Haber
06 Haziran 2014 09:52

Alp Gürkan'ın Spine Towers inşaatına savcılık el koydu

Alp Gürkan'ın Spine Towers'ındaki kaçak yapılaşmaya savcılık el koydu. Yöneticiler ve kamu görevlileri hakkında soruşturma açıldı.

Alp Gürkan'ın Spine Towers inşaatına savcılık el koydu
Alp Gürkan, Soma Facia, Spine Towers Inşaat,

Soma'da facia yaşanan madenin sahibi Alp Gürkan'ın İstanbul'da İmar planına aykırı olarak inşa ettirdiği Spine Towers inşaatındaki usulsüzlüklere savcılık el koydu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gündeme getirilen usulsüzlükler ve verilen bir şikayet dilekçesi üzerine projeye aykırı yapılaşma sebebiyle yapı sorumluları ve izin veren yetkililer hakkında soruşturma başlattı.
İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ tarafından savcılığa verilen şikayet dilekçesinde söz konusu inşaat projesinin çok büyük bir kısmının onaylı projede olması gereken inşaat emsalinin çok üzerinde inşa ve imal edildiği kaydedildi. Hiçbir kamu yararı taşımayan parsel bazında özel plan notları üretildiği kaydedilen şikayet dilekçesinde imar planı ve plan notuna göre araziden yüzde 54 kamuya terk edilmesi gerekirken bunun yerine getirilmediği, bu alanların inşaatın imalinde de emsal değer olarak kullanıldığı anlatıldı. Binanın çatı piyesinin onaylı projesine aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, iskan edilmemesi gereken bodrum katların iskan edilebilir şekilde düzenlendiği kaydedildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Savcılık binanın yetkili ve sorumluları hakkında TCK'nın 184. Maddesinde düzenlenen imar kirliliğine sebebiyet vermek, binayı denetlemekle görevli oldukları halde kaçak yapılaşmaya göz yuman kamu görevlileri hakkında ise görevi kötüye kullanma suçu kapsamında soruşturma başlattı.
Sabah' ın gündeme getirdiği Spine Towers'taki kaçak skandalında Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği 'ölüm madeni'nin sahibi Soma Holding'in İstanbul Maslak'ta yaptığı Spine Tower'ın kaçak bölümlerinin iskân edildiği, Maslak'ta 22 dönüm arazide yapımına başlanan kuleye, 50 bin metrekarelik inşaat hakkı verildiği, şirket bunu iki katına çıkardığı ve kaçak bodrum katları kiraya verilip garaj ve sığınma odalarını dahi iskân ettiği kaydedilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...