Tgrt Haber
02 Nisan 2016 19:40

Alparslan Çelik Rus pilotu öldürmekten yargılanacak

İzmir'de yanındaki 13 kişiyle birlikte gözaltına alınan Alparslan Çelik için, Türk jetlerinin düşürdüğü Rus uçağının pilotunu öldürmek suçlamasıyla da işlem yapılacak.

Alparslan Çelik Rus pilotu öldürmekten yargılanacak
rus, pilot, alparslan çelik,

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğü söylenen Alparslan Çelik ile yanındaki 13 kişinin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor. Soruşturmayı yürüten ekipler Çelik'in İzmir'e gelirken kullandığı otomobili park halinde buldu. Otomobilde bir adet kaleşnikof ve iki adet otomatik silah daha ele geçirdi.

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgusu devam eden Alpaslan Çelik hakkında, Rusya'ya ait uçağın düşürülmesinden sonra yaptığı açıklamalardan dolayı da işlem yapılacak. Çelik'in açıklamalarını delil sayan savcılığın, Rus pilotun öldürülmesinden dolayı uluslararası yasalar çerçevesinde cinayet suçlamasından işlem yapılmasını istediği belirtildi. Çelik ve birlikte gözaltına alındığı 13 kişinin ayrıca '6136 sayılı kanuna muhalefet çerçevesinde harp silahı bulundurmak suçlamasıyla bugün adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...