Tgrt Haber
23 Nisan 2016 15:50

Alparslan Çelik’ten Rusya Dışişleri Sözcüsü’ne mektup

Türkiye’nin düşürdüğü Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğünü iddia eden ve geçtiğimiz günlerde İzmir’de gözaltında alınan Alparslan Çelik, Twitter üzerinden Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova’ya ‘barış’ ve ‘diyalog’ mektubu gönderdi.

Alparslan Çelik’ten Rusya Dışişleri Sözcüsü’ne mektup
rusya, uçak,

Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağının pilotunu öldürme emrini verdiği iddia edilen ve silah bulundurmaktan tutuklanan Alparslan Çelik'in Rus Dışişleri Sözcüsü'ne mektup yazdığı ortaya çıktı. Rus basınının yayınladığı mektupta Çelik, "barış ve diyalog" temennisinde bulunurken, pilotun öldürülmesi olayına dair her türlü görüntü ve bilgiyi de vermeye hazır olduğunu dile getirdi.Rus basınında yer alan haberlere göre, mektubu Çelik’in arkadaşı, Twitter sayfasından yayınladı. Çelik mektubunda Rus pilotun öldürülmesinde kendisinin bir dahili olmadığının görüntülerle kanıtlandığını savunurken, Zaharova'nın bir konuşmasına atıf yaparak barış ve diyalog için kendisinin de hazır olduğunu belirtti. Çelik ayrıca Türkmenler'in yaşadığı sorunları ve bölgedeki çatışmalara dair izlenimlerini de uzun uzun aktardı. Rusya ile ilişkilerin ne kadar önemli olduğuna değinen çelik mektubunda kendisinin neden orada bulunduğunu de belirtti. Çelik, “Diyalog en önemlisi. Nasıl başlayacağı kesinlikle önemli değil. İlk ben başlatayım. Başlatmak en önemlisi” ifadelerini kullandı.

Alparslan Çelik’ten Rusya Dışişleri Sözcüsü’ne mektup
Alparslan Çelik’ten Rusya Dışişleri Sözcüsü’ne mektup

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...