Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2021 11:18

Altın alacaklar dikkat: Yeniden uçuşa geçti

Altın ve dolar yeni güne dalgalı bir seyirle başladı. Gram altın 502 lira seviyesinde bulunurken, çeyrek altın 815 liradan, Cumhuriyet altını da 3.352 liradan işlem görüyor. İşte altın piyasasında son durum...

Altın alacaklar dikkat: Yeniden uçuşa geçti
ALTIN,CUMHURİYET ALTINI,çeyrek altın,gram altın

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Altın yatırımcılarının Fed'in çarşamba günü açıklayacağı tutanaklardan önce enflasyon görünümüne odaklanmasıyla altın fiyatları 1.800 dolar sınırını geçerken gram altın 500 TL'nin üzerine çıktı. Altının ons fiyatı yükselişini beşinci güne taşımasının ardından şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 1.805 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, kısa vadede 1813 dolar direncine doğru hareket olabileceğini bekliyor. Ayrıca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında görülen delta varyantının yayılımına ilişkin endişeler ile para politikalarının seyrine dair belirsizliklerin altının ons fiyatını desteklediğini söylediler.

GRAM ALTIN YENİDEN 500 LİRANIN ÜZERİNDE

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe karşın dolar kurundaki düşüşle birlikte yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 499,5 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı bugün yükselişle başlamasının ardından 502,4 lira seviyesinde işlem görüyor.

Nisan ve Mayıs’ta küresel altın fiyatlarındaki ve Dolar/TL ’deki yükselişi takip ederek istikrarlı bir yükseliş kaydeden gram altın, haziran başında 527 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesini görmüştü.

Öte yandan yatırımcının en çok merak ettiği çeyrek altın 824 liradan, Cumhuriyet altını da ise 3,365 liradan satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...