Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 12:42

Son dakika: Ankara Emniyetinden açıklama! 72 kişi daha yakalandı

Son dakika haberi: Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, Altındağ'da yaşanan yabancı uyruklu kişilerle Türk vatandaşları arasındaki gerilimi kışkırtıcı nitelikte davranan 72 kişinin daha yakalandığı belirtildi. Yetkililer, dün de konuya ilişkin 76 kişinin yakalandığı bilgisini duyurmuştu.

Son dakika: Ankara Emniyetinden açıklama! 72 kişi daha yakalandı
ankra,altındağ,provokasyon

Ankara Altındağ'da yabancı bir grupla aralarında çıkan tartışmanın ardından bıçaklanan iki Türk gencinden Emirhan Yalçın, tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Bunun üzerine ilçede, yabancı uyruklu kişiler ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik, çeşitli provokasyonları da beraberinde getirdi. Özellikle sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerle vatandaşlar kışkırtılmak istenirken dün, Ankara Emniyet Müdürlüğü, konu ile ilgili olarak başlatılan inceleme kapsamında sosyal medya üzerinden provokasyon 76 kişinin yakalandığını duyurmuştu. Bugün güncelenen açıklamada, aynı sebepten 72 kişinin daha tespit edilerek yakalandığı ifade edildi.

28'İNİN SUÇ KAYDI VAR

Yakalanan şahısların 28’inin daha önce çeşitli suçlardan kaydının olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde gerçekleşen müessif olay sonrası bölgede alınan önleyici tedbirler neticesinde, 12.08.2021 güvenlik güçlerimizin ikazlarına uymayan, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan ve çeşitli suçlardan arana 72 şahıs daha yakalanmıştır. 29 şahıs hakkında idari işlem uygulanırken, 43 şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır. Yakalanan şahısların 28’nin gasp, kasten yaralama, mala zarar verme, uyuşturucu madde imali, hırsızlık vb. suçlardan kaydı bulunmaktadır. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...