Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2021 00:21

Altun'dan Böcek'in 'helikopter' manipülasyonuna fotoğraflı cevap

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gündoğmuş'taki yangına helikopter gönderilmediğini öne sürmüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, verdiği sayılar ve paylaştığı fotoğrafla Böcek'in iddialarını yalanladı.

Altun'dan Böcek'in 'helikopter' manipülasyonuna fotoğraflı cevap
Muhittin Böcek,Fahrettin Altun,Mevlüt Çavuşoğlu

Gündoğmuş'taki yangına helikopterle müdahale edilmediği iddiasına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan fotoğraflı cevap geldi. Altun, 5 yangın söndürme helikopterinin birden göründüğü kareyi paylaşarak konuyla ilgili yürütülen manipilüsyon çabasını boşa çıkardı.

BÖCEK'TEN GERÇEK DIŞI İDDİA

Türkiye yaklaşık 1 haftadır başta Ege ve Akdeniz bölgelerinde olmak üzere çok sayıda bölgede meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Ancak bu süreçte sosyal medya başta olmak üzere birçok haber paylaşım platformunda yalan ve manipülatif bilgi paylaşılarak, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi sekteye uğratılmak isteniyor. Zaman zaman gerçek dışı iddialar bazı siyasetçiler tarafından da dile getiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, yangının olanca şiddetiyle devam ettiği Gündoğmuş'ta müdahalenin yetersiz kaldığı ve helikopterlerin bölgede olmadığını öne sürdü.

ALTUN'DAN İDDİALARA FOTOĞRAFLI CEVAP

Böcek'in açıklamalarına net cevap Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, Twitter adresinden yaptığı fotoğraflı paylaşımında, "Ormanın Kahramanları bugün Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde Yeşil Vatanımızı 8 helikopter, 3 uçak, 61 arazözle alevlere karşı savundu. Tek karede 5 helikopter…" dedi. Altun paylaşımını #StrongTürkiye etiketiyle yaptı. Paylaşımda görüldüğü gibi yangınlara çok sayıda söndürme helikopteriyle müdahale edildiği açıkça belli oldu.

Altun'dan Böcek'in 'helikopter' manipülasyonuna fotoğraflı cevap

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Gündoğmuş'a helikopter gönderilmediği yönündeki iddialarına cevap veren Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisinin de bildiği halde, kendisi de bana 'ata dostum' der, ata dostum olduğu halde yakıştıramadığımı kendisine de söyledim" dedi. Yangına yakın yerleşim bölgelerini olası bir tehdit ihtimaline karşı önceden boşalttıklarını aktaran Çavuşoğlu, her mahallede bu önlemi aldıklarını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...