Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2022 18:14 - Güncelleme : 10 May 2022 18:21

Anadolu Fest iptal edildi: Eskişehir Valiliği’nde 15 günlük yasak kararı

Eskişehir Valiliği kentte 15 gün süreyle açık alanlarda etkinlikleri yasakladığını duyurdu. 24 Mayıs’a kadar sürecek yasak nedeniyle 12-15 Mayıs tarihinde yapılması planlanan şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest iptal edildi. Sosyal medyadan tepkiler çığ gibi yükselirken Anadolu Fest yaptığı açıklama ile konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Anadolu Fest iptal edildi: Eskişehir Valiliği’nde 15 günlük yasak kararı
,eskişehir,yasak

Eskişehir Valiliği’nin yaptığı 15 günlük yasak sosyal medyada gündem oldu. Kentte 19 Mayıs'taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 24 Mayıs'a kadar yasaklandığı bildirildi. Yasak nedeniyle 12-15 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest iptal edildi. Sosyal medyada gündem olan yasağa tepkiler büyürken #FestivalimeDokunma etiketi Türkiye gündemine girdi.

VALİLİK ‘GÜVENLİK VE KAMU DÜZENİ’ DEDİ

Valilikten yapılan açıklamada, kentte huzur ortamı, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla karar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde 19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik (yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb), Eskişehir Valiliğinin kararıyla yarından itibaren 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

ANADOLU FEST AÇIKLAMA YAYIMLADI

Anadolu Fest sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile konunun takipçisi olacağını dile getirerek yasağa tepki gösterdi.

Anadolu Fest'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: 

“9 Mayıs 2022 tarihinde Eskişehir Valiliği'nin açıkladığı 15 günlük yasaklama kararı hakkında bizler de siz değerli katılımcılarımıza bu konuda açıklama gereğinde bulunduk. Aylar öncesinde planladığımız ve çalışmalarına başladığımız festivalimiz de bugün açıklanan karar ile sizler gibi bizde hayretler içerisinde kaldık. Gerekli yasal mecralarda başvuru yapmamıza rağmen başvuru sonrasında herhangi bir red yazısı tebliğ edilmeden üstüne festivalimizi engellemek amaçlı çıkan bu karar bizi derinden üzdü. Bu karar ile birlikte bir kısmı tamamlanan sahne kurulumumuzun devam ederken polis ekipleri hukuka aykırı şekilde valiliğin sözlü talimatı ile herhangi bir savcılık kararı ve belge gösterilmeden sürecimiz engelleniyor. Bu hukuksuz davranışını kınıyor binlerce insanların emeği ve gençlerin sanat aşkı engellenmeye çalışmasını kınıyoruz. Süreçle ilgili hukuki süreçlerimiz başlatılmış ve bu konuda siz değerli katılımcılarımızı süreçten bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...