Tgrt Haber
17 Kasım 2015 14:27

Anadolu Üniversitesi’nde gerginlik, 4 yaralı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilerin astıkları afişleri özel güvenlik görevlilerinin kaldırması üzerine çıkan gerginlikte, çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale ederken sandalyeler de havada uçuştu. Çıkan olaylarda 4 öğrenci yaralandı.

Anadolu Üniversitesi’nde gerginlik, 4 yaralı
anadolu üniversitesi,

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 30 kadar kadın öğrenci, Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan yemekhane önüne 25 Kasım Uluslararası Şiddetle Mücadele Günü’yle alakalı stant açarak, birtakım afişler astı. Bir süre sonra buraya gelen özel güvenlik görevlileri, öğrencilerden afişleri kaldırmalarını istedi. Öğrencilerin afişleri kaldırmaması üzerine özel güvenlik görevlileri ve kampüse gelen çevik kuvvet ekipleri afişleri kaldırdı. Bunun üzerine öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.
Bu sırada grup ile yemekhane yakınındaki bir kafede oturan bir grup öğrenci arasında bilinmeyen bir nedenden ötürü kavga çıktı. Birbirlerine sandalye fırlatan öğrencilere, çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale ederek, iki grubu da dağıttı. Çıkan olaylarda kafasına sandalye gelerek yaralanan 1 öğrenci ile biber gazından etkilenen 3 öğrenci, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla kaldırıldıkları Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Öte yandan, olaylar sırasında gözaltına alınan 1 öğrenci de bir süre sonra serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...