Tgrt Haber
14 Ocak 2022 12:08

Bülent Ersoy şemsiye olayını ilk kez konuştu: Talebim olmadı, ceza doğru değil

Türk Sanat Müziği'nin ünlü sanatçılarından Bülent Ersoy Anıtkabir'i ziyareti sırasında bir subayın şemsiye tutmasının yankıları sürüyor. Olaydan üzüntü duyduğunu belirten Ersoy, ilk kez TGRT Haber’e konuştu.

Bülent Ersoy şemsiye olayını ilk kez konuştu: Talebim olmadı, ceza doğru değil
Bülent Ersoy Anıtkabir&tt2;de,Bülent Ersoy&tt2;a şemsiye,Anıtkabir komutanı Hakan Osman Sert

Türkiye günlerdir tekerlekli sandalye ile Anıtkabir'e gelen Türk Sanat Müziği'nin ünlü sanatçılarından Bülent Ersoy’a bir subayın şemsiye tutmasını tartışılıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili harekete geçmiş ve tepki çeken görüntüler hakkında inceleme başlatmıştı. Ardından Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert’in tayini Hakkari’ye çıktı. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Ersoy, konuyla ilgili olarak ilk kez TGRT Haber’de Yasemin Bozkurt ve Erol Köse ile Bilmedikleriniz Programına konuştu. 

KİMSEDEN ŞEMSİYE VE SANDALYE İSTEMEDİM

“Sadece Atam’a mezarının başında dua ettim ve mozolesinde saygı duruşunda bulundum” diyen Ersoy, kimseden şemsiye tutmasını ve sandalye vermesini istemediğini söyledi. Sandalyesini kendisinin götürdüğünü belirten Ersoy, komutanın ve asker çocuğun tayinin çıkarılmasını doğru bulmadığını kaydetti. 

TUTTUYSA NE OLMUŞ? 

“Şemsiye tutulmasına gerek yoktu” diyen Ersoy, konuşmasına şöyle devam etti: 
“Oraya gittiysem yağmurda olsa, karda yağsa saygıdan şapkamı çıkarırım. Çıkardım da zaten. Şemisye talebim olmadı. Şapkam vardı. Şapkamı çıkardığımda benim yanımda ya da arkamda görevli yoktu. Bir ara tutmuşlar her halde. Bir sanatkara böyle bir tavır sergilenmesi hoş değil. Bana şemsiye tutmuşlarsa ne var bunda” ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...