Tgrt Haber
02 Kasım 2021 08:48

Ankara merkezli 40 ilde FETÖ operasyonu: 100 gözaltı kararı

Son dakika haberi: Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör suçları soruşturma bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Diyarbakır merkezli 6 ilde ise 8 kişi FETÖ’den gözaltına alındı.

Ankara merkezli 40 ilde FETÖ operasyonu: 100 gözaltı kararı
fetö,mahrem imam,ankara

Fetullahçı terör örgütüne yönelik deşifre çalışmaları devam ediyor. Son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı içerisine yuvalandığı ve ‘mahrem sorumlusu’ olduğu tespit edilen100 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.

MİT, Terörle mücadele ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ silahlı terör örgütü mensuplarına operasyon düzenlendi. Örgüt üyelerinin, Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem imam’ oldukları tespit edildi.

FETÖ İMAMI ŞÜPHELİLERİNE GÖZALTI KARARI

Örgüt üyeleri deşifre edildi. 6’sı görevde kamu personeli, 37’si özel sektör çalışanı Olmak üzere 100 ‘mahrem imam’ şüphelinin, gözaltına alınmasına karar verildi. 

Ankara merkezli 40 ilde, eş zamanlı olarak yakalama çalışmaları başladı. Haklarında gözaltı kararı çıkan örgüt üyelerinin aralarında, öğretmen, doktor, mühendis, uzman, uzman yardımcısı, akademisyen olarak görev yapmış 57’si çeşitli kamu görevlisi var.

DİYARBAKIR MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ OPERASYONU

Öte yandan Diyarbakır merkezli 6 ilde FETÖ'ye yönelik düznelenen operasyonda 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...