Tgrt Haber
10 Ocak 2021 22:56

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem
ankara deprem

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem oldu.  AFAD'ın geçtiği bilgiye göre saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Mamak Belediye Başkanı Köse, "Kalecik Belediye Başkanımız Sn Duhan Kalkan ile görüştüm. Köylerle iletişim kuruyorlar. Şu ana kadar olumsuz bilgi yok." açıklamasını yaptı.

Ankara Valisi Şahin, twitterdan yaptığı açıklamada "Saat 22:53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerine yer verdi.

Geçmiş olsun dileklerini ileten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz." dedi.

AFAD yaptığı açıklamada deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındığını paylaştı.

ARTÇI 2 DEPREM DAHA
Ankara Kalecik'teki 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 23:02'de ve saat 23:4'te 2 büyüklüğünde 2 artçı deprem daha meydana geldi.

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Ankara Valisi Vasip Şahin, deprem sonrası TGRT Haber'e konuştu. Vali Şahin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"PANİK HAVASI YOK"
"Hamd olsun şu ana kadar olumsuzluk,  can veya mal kaybı yok bilgisi geldi. Köylere çıkıldı incelemeler yapılıyor  Panik havası yok. Teknik inceleme gece ve yarın devam edecek. Artçı deprem olup olmadığını bu işin uzmanlarına sormak lazım"

BİR EV HASAR GÖRDÜ
Sincan 1901 Caddede bulunan Erkan Akçay’a ait bir müstakil evde çatlaklar meydana geldi. Akçay ve eşi ile birlikte 5 çocuğuyla depreme evde yakalandı. Evde oturdukları anda avizenin ve eşyalarının sallandığını söyleyen Akçay, evin duvarlarında derin çatlaklar oluştuğunu belirtti. Polis ekiplerinin inceleme yaptığı eve giremediklerini belirten Akçay, evlerinin önüne yaktıkları ateşle ısındıklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...