Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 23:28 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 00:36

Ankara'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Ankara'yı günlerdir etkisi altına alan sağanak yağışın neden olduğunu sel ve su baskınlarında bilanço ağırlaşıyor. 21 yaşındaki Muhammet Şahin, iş yerinde elektrik akımına kapılarak, 67 yaşındaki Mustafa Demirel ise selden kaçarken düşerek hayatını kaybetti. Bu ölümlerle birlikte sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İHA - AA - TGRT Haber
Ankara'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 3'e yükseldi
Ankara,Sağanak,Yağmur,Fırtına,Sel,Hava durumu

Ankara'yı günlerdir etkisini altına alan sağanak yağışı nedeniyle yaşanan sel ve su baskınlarında bilanço ağırlaşıyor. Başkentte dün hayatını kaybeden İlkay Yiğit’in ardından 21 yaşındaki Muhammet Şahin, iş yerinde elektrik akımına kapılarak, 67 yaşındaki Mustafa Demirel ise selden kaçarken düşerek hayatını kaybetti. Bu ölümlerle birlikte Ankara'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, sel ve su baskını yaşanan Akyurt'ta bir kişinin daha elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Akyurt ilçesinde hayatını kaybeden kişinin 21 yaşındaki Muhammed Şahin olduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şahin'in cansız bedeninin kaldırıldığı hastanedeki ailesini ziyaret etti.

Teberik Mahallesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel de sel sularından kaçmaya çalışırken yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

BAKAN SOYLU BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da selde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının balık adamlar, arama kurtarma ekipleri, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle sürdürüleceğini açıkladı. Bakan Soylu, başkentte etkili olan sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi bölgesinde arama çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Ankara'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 3'e yükseldi

KAYIP 1 KİŞİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dün etkili olan sağanağın ardından Altındağ ilçesindeki Tatlar Deresi'nin bulunduğu bölgede meydana gelen selde bir kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine gece boyunca arama kurtarma çalışmaları yapıldı. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve itfaiye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sabahın erken saatlerinde tekrar başladı. Balık adamların da katıldığı çalışmalara, sivil toplum örgütleri de destek veriyor. Arama kurtarma çalışmaları, dere yatağı boyunca 15 kilometrekarelik bölgede ve Çubuk Barajı rekreasyon alanında sürüyor.

DÜN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dün, Altındağ'daki Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi. Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit, sel sularına kapılara kayboldu. Arama kurtarma çalışmaları yürüten ekipler, Yiğit'in cansız bedenini dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

Ankara'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 3'e yükseldi

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA - AA - TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi13 Haziran 2022 01:40

ALLAH sonumuzu hayır etsin kıyamet alametleri YAĞMUR BEREKETTIR FAZLASI FELAKETTİR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Sonraki Haber Yükleniyor...