Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 08:29

Ankara merkezli 52 ilde FETÖ operasyonu: 125 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığındaki yapılanmasına yönelik 15 ilde yürütülen soruşturmada 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına yönelik 37 ilde düzenlenen operasyonda ise örgütle bağlantısı tespit edilen 96 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara merkezli 52 ilde FETÖ operasyonu: 125 gözaltı
ankara,fetö,operasyon

Ankara merkezli 52 ilde bu sabah Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki operasyonlarda örgütle bağlantısı tespit edilen toplam 125 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

15 İLDE FETÖ OPERASYONU: 29 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında; Dışişleri teşkilatı bünyesinde çeşitli kademelerde çalışmakta iken FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile üyelik veya irtibatları nedeniyle meslekten çıkarılan ya da uzaklaştırılan ve bylock yazışma programını kullandıkları tespit edilen, ayrıca bir kısmı yönünden meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavları öncesinde soruları aldıklarına dair deliller bulunan 29 şüpheli hakkında Ankara merkezli 15 ilde, 22.10.2021 tarihinden itibaren gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediyor.

JANDARMAYA 37 İLDE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer aldıkları tespit edilen; daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 18 astsubay ile daha önce ilişiği kesilmiş 78 askeri öğrenci olmak üzere toplam 96 şüphelinin Ankara merkezli 37 ilde gözaltına alınmalarına karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...