Tgrt Haber
17 Aralık 2021 11:27

Savcılık harekete geçti: Stokçulara resen soruşturma

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bayilerden aldıkları araçları stoklayanlarla ilgili resen soruşturma başlattı

Savcılık harekete geçti: Stokçulara resen soruşturma
ankara,stokçuluk,otomobil

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlarla ilgili fiyat artışını etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlattı.

Araç fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyat artışının engellenebilmesi için çalışma başlatan başsavcılık, araç bayilerinden.ÖTV indirimi yapılan dönemede gerçekleşen araç satış proforma belgelerini talep etti. Araç satın alan şahıslara ait Noterler Birliği'nden araç alım-satım vekaletnamelerini ve satılan araçların alıcılarının kimlik bilgilerini isteyecek olan Başsavcılık, bahse konu araçların kimler tarafından alındığı bilgilerini de Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden temin edecek.

DEVLETİN ZARARI TESPİT EDİLECEK

Şirketlere yapılan satışlarda ilgili şirket verilerinde bu alımdan dolayı ne kadar KDV indirimi sağlandığı ve düzenlenen faturaların temini araştırılacak. Devletin uğradığı zarar, ÖTV indirimi döneminde satılan araçların daha sonra bayi tarafından alınarak ikinci el pozisyonuna sokulup satışının yapılmasıyla  tespit edilecek.

3 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA

Ticaret İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi müdürlükleri bu konuyla ilgili zararın tespitine yönelik çalışma yapacak. Soruşturma "ihtikar ve fiyatları etkileme", "sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından yürütülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...