Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2018 03:34

Ankara'da şizofreni hastası şahıs mahalleyi ayağa kaldırdı

Ankara’da sinir krizi geçiren şizofreni hastası bir kişi, kesici aletle kendisine zarar verip, eline geçirdiği her şeyi balkondan sokağa atarak dehşet saçtı.

Ankara'da şizofreni hastası şahıs mahalleyi ayağa kaldırdı
ankara,,şizofren,

Alınan bilgilere göre, Keçiören ilçesine bağlı İncirli Mahallesi’nde gündüz saatlerinde yaşanan olayda, Refik Saydam Caddesi üzerindeki bir apartman dairesinde yaşayan, şizofreni hastası olduğu belirtilen Murat Ö., nöbet geçirerek kendisine zarar vermeye başladı. Evinin balkonuna çıkan şahıs, önce kazağını ateşe verdi, daha sonra da eline geçirdiği bıçakla koluna çizikler attı. 

Kontrolden çıkan adam, hızını alamayarak mutfağındaki tabak, tencere, çaydanlık, bardak gibi eşyaları etrafa fırlattı. Çılgına dönen adamın hedef gözetmeksizin fırlattığı malzemeler tüm mahalleyi ayağa kaldırdı. Akşam saatlerine kadar aralıklarda devam eden olayda, şans eseri yaralanan olmazken, yol üzerinde park halinde bulunan bir kamyonda maddi hasar oluştu. 

İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şahsı evden çıkarmak için uğraşan ekipler, Murat Ö.’yü ikna etmek için saatlerce dil döktü. Ekiplerin gün boyunca süren uğraşları sonucu ikna edilen şahıs, polis ekiplerince ekip aracına alındı. 

Murat Ö.’nün bilediği bıçağı bir süre sonra boynuna dayadığını belirten komşusu, “Kendini kesecek, jiletlemiş her yerini. Yani sabahtan beri bağırış sesi vardı ama ben normal tartışma sanıyordum. Sonradan işte, akşama doğru iki iki buçuk saattir bağırıyor sürekli. Etrafa bardak, çaydanlık falan fırlattı” diye konuştu. 

“Polisleri taşladı” 
Şahsın öğretmen olduğunu ama bir süredir şizofreni hastası oludunu aktaran komşusu, “Hastalıktan dolayı böyle. Kardeşiyle kavga etmiş sabah, spotçuyla. Tartışmışlar. Polisler aldı. İlk önce sağlık ekipleri girdi, ondan sonra polisler aldı. Bayağı uğraştılar, çünkü polisleri taşladılar. Sabah birden beri bu ses var zaten. Onun dışında, dörtten, beşten beri uğraşıyorlar” ifadelerini kullandı.  

Caner Ünver - Fırat Aydoğmuş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...