Tgrt Haber
18 Haziran 2021 09:28

DEAŞ'ın finans kaynağına büyük darbe

Terör örgütü DEAŞ'ın finans kaynaklarına büyük darbe indirildi.. Ankara cumhuriyet başsavcılığınca, DEAŞ'a maddi kaynak sağlayan çoğu Suriye uyruklu 61 kişi hakkında gözaltı kararı verildi..

DEAŞ'ın finans kaynağına büyük darbe
ankara,deaş,terör örgütü

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar hem yurt içinde hem de sınır ötesinde hız kesmeden devam ediyor. Son olarak örgüte maddi kaynak sağladığı tespit edilen 61 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hafta başında kırmızı kategoride aranan DEAŞ 'ın sözde "Türkiye sorumlusu" Kasım Güler, MİT’in Suriye’de düzenlediği nefes kesen operasyonla kıskıvrak yakalanmıştı. Kasım Güler paketlenip Türkiye’ye getirildi. Edinilen bilgiye göre sorguya alınan güler terör örgütünün yapılanmasına yönelik kritik bilgiler verdi.

Bu kapsamda örgütün uyuyan hücrelerine ve finans kaynaklarına yönelik de yeni operasyonların düğmesine basıldı. Şüphelilerin banka hesapları ve iletişim kayıtları takibe alındı..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında çoğu Suriye uyruklu 5'i Türk toplam 61 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara merkezli 12 ilde başlatılan operasyon çerçevesinde gözaltı kararı verilen 61 kişiden 40'ı yakalandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...