Tgrt Haber
13 Haziran 2022 10:52 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 10:55

Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara'da 14 Haziran Salı okullar kapalı olacak mı? Ankara'da üniversiteler tatil mi?

Yurdun birçok kesiminde yoğun şekilde yağışların yaşanması nedeniyle metrolojiden uyarılar geldi. Ankara’da sokaklar göle dönerken eğitimi bir gün ara verildi. Yağışların devam etmesi nedeniyle "Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara'da 14 Haziran Salı okullar kapalı olacak mı? Ankara'da üniversiteler tatil mi?" soruları gündeme geldi.

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara'da 14 Haziran Salı okullar kapalı olacak mı? Ankara'da üniversiteler tatil mi?
Ankara,eğitim,okul,hav durumu,yağış,sel,tatil

Yoğun yağış sonrası Ankara'da sel meydana geldi. Aşırı yağışlar Ankara'da hayatı olumsuz etkilerken bugün okullar tatil edildi. Şiddetli yağışların devam ederken "Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara'da 14 Haziran Salı okullar kapalı olacak mı? Ankara'da üniversiteler tatil mi?" soruları gündemdeki yerini aldı.

ANKARA’DA BUGÜN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Aşırı yağışlar Ankara'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sağanak yağmurlar nedeniyle başkentte cadde ve sokaklar göle göndü, sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Ankara'da şiddetli yağmurların devam edeceği için 13 Haziran'da okullar tatil edildi. Meteoroloji'den alınan bilgilerden sonra öğrenciler ve veliler 14 Haziran Salı günü de okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Başkentte devam eden şiddetli yağmurlar nedeniyle kent genelinde eğitim ve öğretime ara verildi. Ankara Valisi Şahin öğrencileri ve velileri sevindiren açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Şahin açıklamasında 13 Haziran Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Şahin "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir." dedi.

ANKARA'DA YARIN (14 HAZİRAN) OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara'da 14 Haziran Salı günü de şiddetli sağanak yağmurların devam edeceği görülüyor. Meteoroloji'nin sitesinden alınan bilgilere göre Ankara'da 14 Haziran'da en düşük sıcaklık 14, en yüksek sıcaklık ise 25 derece civarında olacak Gök gürültülü sağanak yağmur beklenen Ankara'da 14 Haziran Salı günü okulların tatil edilip edilmeyeceği ilerleyen saatlerde netlik kazanacak.

ANKARA'DA OKUL TATİLİ UZATILDI MI?

Ankara'da okulların tatil edilip edilmeyeceğine Ankara Valiliği karar veriyor. Okulların uzatılmasıyla ilgili bir paylaşım bulunmazken yeni bir gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

ÜNİVERSİTELER YARIN TATİL Mİ?

Vali Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada tatil olan kademelerin ilk ve orta dereceli okullar olduğunu duyurdu.

ANKARA’DA 14 HAZİRAN'DA (YARIN) HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da sağanak yağmur yarın da devam edecek. Kent genelinde serin ve yağışlı havaların bir süre daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.

ANKARA'DA YAĞMUR DEVAM EDECEK Mİ?

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Ankara Valiliği, yarın için kuvvetli yağış beklendiğini belirterek ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; 13 Haziran Pazartesi günü ilimizde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

41 İLE SARI KODLU UYARI

Hatay'da turuncu, 41 ile ise sarı kodlu uyarı verildi. Sarı uyarı verilen iller arasında Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Şırnak ve Osmaniye bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...