Tgrt Haber
13 Aralık 2018 07:30

Ankara'da YHT kazası: 9 kişi hayatını kaybetti 89 yaralı

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.

Ankara'da YHT kazası: 9 kişi hayatını kaybetti 89 yaralı
yüksek hızlı tren

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saat 6.30'da Ankara'dan Konya'ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolü yapan kılavuz trenin Çiftlik Mevkisi'nde çarpışması sonucu kazanın meydana geldiğini bildirdi.

9 ÖLÜ 86 YARALI!

Ankara'da YHT kazası: 9 kişi hayatını kaybetti 89 yaralı

13/12/2018 tarihinde saat 06:30 sıralarında Ankara'dan Konya'ya seyir halinde bulunan Yüksek Hızlı Trenin (YHT) Ankara Yenimalle ilçesi Marşandiz mevkiinde seyir halindeyken aynı yönden gelmekte olan kılavuz lokomotifi ile çarpışması neticesi an itibariyle 9 kişi hayatını kaybetmiş, 86 kişi de yaralanmıştır. olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi üzerine ivedilikle olay yerine hareket edilmiş ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

1- Meydana gelen olay kapsamında 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlerden 2 kişi yüksek hızlı trenin makinisti, 1 kişi kılavuz lokomotifin makinisti, 6 kişi ise trenlerde yolcu olarak bulunan kişilerdir. Hayatını kaybeden 9 kişinin ölü muayene ve otopsi işlemleri tamamlanmıştır.

2- Meydana gelen olay kapsamıda an itibariyle 86 yaralı bulunmaktadır. Yaralı kişilerin muhtelif hastanelerde tedavileri devam etmektedir.

3- Görevlendirilen Cumhuriyet Savcılarımız tarafından olay yerinde gerekli olay yeri incelemeleri yapılmış soruşturma kapsamında ilgili tüm işlemlerin tamamı yerine getirilmiş olayın kesin nedeninin tespiti için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak gerekli talimatlar verilmiştir.

4- Soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre; olayın meydana gelişinde kusuru bulunduğu tespit edelin kontrolör E.E.E. tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve tren hareket memuru S.Y. haklarında gözaltı kararı verilmiş olup bu şüpheliler bakımından ve tüm yönleriyle soruşturma devam olunmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Yeni gelişme! Sağlık Bakanı Koca: "(Hızlı tren kazası) 9 vatandaşımızı kaybettik, 34 yaralımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor, 2'sinin durumu ağır." dedi

Ulaştırma Bakanı 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını söylemişti. 

UMKE, 112 acil servis, itfaiye ve AFAD ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şahin, çarpışmanın nedenine ilişkin devam eden teknik incelemelerin tamamlanmasının ardından detaylı bilgi paylaşılacağını kaydetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Turhan, YHT kazasının gerçekleştiği yerde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in (YHT), kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili Yenimahalle'deki Marşandiz İstasyonu yakınlarında incelemeler gerçekleştirdi.

 Ankara-Konya seferini yapan YHT, Yenimahalle'deki Marşandiz İstasyonu yakınlarında kılavuz lokomotifle çarpıştı. Olayın ardından Bakan Turhan, olay yerine giderek kaza bölgesinde inceleme yaptı.

Bakanlık yetkilileri tarafından da kazaya ilişkin kriz masası oluşturuldu. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunca 3 kişilik heyet olay yerine gönderildi.

YHT'de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nun yakınlarında kılavuz lokomotifle çarpışarak raydan çıkmış ve üst geçidin ayağına çarpmıştı. Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken, bazı vagonlar da devrilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...