Tgrt Haber
06 Haziran 2022 11:00 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 11:13

Ankara'da yoğun diplomasi trafiği: Lavrov ve Baerbock ziyaretleri

Türkiye'de bu hafta yoğun bir diplomasi trafiği yaşanacak. Ankara'ya çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, perşembe günü ise Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Başkent'te olacak.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Ankara'da yoğun diplomasi trafiği: Lavrov ve Baerbock ziyaretleri
ankara,mevlüt çavuşoğlu,rusya,almanya,sergey lavrov

Türkiye yeni haftayı yoğun diplomasi trafiğiyle geçirecek, Ankara'ya birbirinden önemli isimler ziyarette bulunacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 8 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da olacak. Rus Bakan Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun en önemli konularından biri Karadeniz'de tahıl tankerleri için oluşturulacak güvenli koridor olacak. 

Lavrov'un Türkiye ziyareti kapsamında Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı ile yapacağı görüşmede, Ukrayna savaşının sona ermesi için atılması gereken adımlar da ele alınacak.

ALMAN BAKAN'DAN İLK RESMİ ZİYARET

Rus bakan Lavrov'un ardından bir gün sonra 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek. PKK'nın Almanya ve Fransa'da düzenlediği gösteriler nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı iki ülkeye nota vermişti. Alman bakanın Ankara ziyaretinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Pazartesi günü ise Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı da gerçekleştirilecek. Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov katılacak.

Türkiye, 7 Haziran'da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani'yi, 8 Haziran'da ise Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra'yı ağırlayacak.

 

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...