Tgrt Haber
17 Ekim 2015 09:38

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 102 oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 102 olduğunu bildirdi.

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 102 oldu
ankara patlaması, ölü sayısı,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat eden kişiyle birlikte, Ankara Garı önündeki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 102 olarak tespit edildiğini duyurdu.
Başsavcılığın internet sayfasından yapılan açıklamada, 10 Ekim 2015'te, Ankara Garı önünde meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde başlatılan soruşturmayla ilgili bilgilendirmenin kamuoyuyla paylaşılmasının uygun olacağının değerlendirildiği kaydedildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Önceki gün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden vatandaşımızla birlikte, söz konusu olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 102 olarak tespit edilmiştir. Bu kişilerden toplam 101'inin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup, otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri ailelerine teslim edilmiştir. Soruşturmayla ilgili olarak halen 13 kişi gözaltındadır. Bu kişilerin sorgusu devam etmektedir.
Soruşturma hususunda görevlendirilen başsavcı vekilimizin koordinasyonunda, ilgili cumhuriyet savcılarımız, emniyetimizin ilgili birimleri, ilgili cumhuriyet başsavcılıklarımız ve bu başsavcılıklarımıza bağlı ilgili emniyet birimlerimizle uyum içerisinde soruşturma sürdürülmektedir. Derinleştirilen soruşturmada eylemlerin gerçekleştirilmesinde ilgisi bulunan şüphelilere dair önemli ipuçlarına ve bilgilere ulaşılmıştır. Soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için emniyet birimlerimizle uyum içerisinde yapılan çalışmalar kesintisiz biçimde hızlı, özverili ve titizlikle devam etmektedir."
Açıklamada, "çalışmalardan istenilen sonucun elde edilmesi bakımından kamuoyunun spekülatif haberlere itibar etmemesi, devam eden sürecin sonucunu sükunet içerisinde beklenmesinin istirham edildiği" belirtildi.
Öte yandan soruşturma kapsamında, Twitter'daki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan bir kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...