Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2018 10:25

Ankara'daki tren kazasında yanıt bekleyen 3 soru

Ankara'da yüksek hızlı tren kazası meydana geldi. Ankara Valiliği, başkentte YHT kazasında son tespitlere göre 1’i makinist 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 46 kişinin yaralandığını bildirdi. Soruşturma başlatılan kazayla ilgili yanıtlanması gereken pek çok soru bulunuyor. Kılavuz lokomotifin o sırada neden YHT’nin güzergahında bulunduğu henüz bilinmiyor. Bu duruma sinyalizasyon ya da haberleşme hatası mı yol açtı?

Ankara'daki tren kazasında yanıt bekleyen 3 soru
tren,

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Çiftlik'te bulunan Marşandiz istasyonunda kaza yaptı. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. 

Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara'daki tren kazasında yanıt bekleyen 3 soru

YHT KAZASI NEDEN MEYDANA GELDİ?

Soruşturma başlatılan kazayla ilgili yanıtlanması gereken pek çok soru bulunuyor.

Kılavuz lokomotifin o sırada neden YHT’nin güzergahında bulunduğu henüz bilinmiyor. Bu duruma sinyalizasyon ya da haberleşme hatası mı yol açtı? 

YHT KAZASI NEDEN MEYDANA GELDİ?

Normalde 200 kilometre hızın üzerine çıkabilen YHT’nin istasyondaki hızının da kazaya yol açmış olabileceği belitiliyor. Yüksek Hızlı Tren, gerektiğinden daha mı süratliydi?

 

YHT KAZASI NEDEN MEYDANA GELDİ?

Bölgede etkili olan kar yağışının bu kazaya etkisi nasıl oldu?

Tüm bu soruların yanıtları, incelemeler sonucunda aydınlığa kavuşacak.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...