Tgrt Haber
24 Eylül 2014 21:34

Ankara'dan Fransa'ya fiyasko cevabı

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen üç kişinin Fransa'ya iadesi konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini açıkladı.

Ankara'dan Fransa'ya fiyasko cevabı
Fransa, dışişleri bakanlığı, IŞİD, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri; IŞİD üyesi olduğu iddia edilen ve Türk polisi tarafından yakalanan üç kişinin Fransa'ya iadesi ve bu ülke makamlarının bilgilendirilmesi konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini açıkladı. Türk polisi tarafından yakalanan 2 Fransız vatandaşı, IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle dün Fransa'ya iade edilmişti. Fransız polisinin Paris havalimanında beklediği 3 kişi, Marsilya havaalanına inmiş ve burada gözaltına alınmamıştı. Fransa'da fiyasko olarak nitelenen bu gelişme karşısında, Türkiye'nin militanları Paris uçağı yerine Marsilya uçağı ile gönderdikleri açıklaması yapılmıştı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bu konuda Fransız makamları ile temasların devam ettiğini belirterek, "Türkiye, bu kişilerin iadesi ve ilgili makamların bilgilendirilmesi konusunda gerekli hassasiyeti gösterip elinden geleni yapmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...