Tgrt Haber
23 Şubat 2015 09:05

Ankara'dan Musul harekatı öncesi nokta atışı

Saygı Karakolu'nun tahliyesi, IŞİD'i kullanarak Türkiye'yi çatışmanın içine çekmek isteyenlerin planını bozdu.

Ankara'dan Musul harekatı öncesi nokta atışı
musul, Saygı Karakolu, ışid, musul, abd,

Terör örgütü IŞİD'in 'de facto' başkenti Musul için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, kurtarma taarruzu başlatmaya hazırlanıyor. Günlerdir Amerikan ve İngiliz basınının üst sıralarında yer alan haberlerde Irak ordusunun ve belki Kürt birliklerinin de desteğiyle başlatılacak Musul kara harekatının bir dönüm noktası olacağı vurgulanıyor. Nitekim ABD Başkanı Barack Obama’nın liderliğindeki koalisyon eğer Musul’u geri alabilirse bu, IŞİD’le savaşın kazanılması anlamına gelecek.

KARAKOL PROPAGANDASI

Musul harekatının Obama için sınav olacağı kaydedilirken CNN, yeni göreve gelen Amerikan Savunma Bakanı Ash Carter’ın sözlerine yer vererek “Musul operasyonunun başarıya ulaşması için doğru zamanda düğmeye basılması gerektiğini” yazdı. Operasyonun Mart veya Nisan ayında yapılacağı tahmin edilirken Kobani’den sonra son dönemde Halep, Kerkük, Ürdün, Mısır ve hatta Libya hattında artan IŞİD hareketliliği Türkiye’yi de harekete geçirdi. Ankara, “IŞİD Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu ele geçirdi” yönünde iç ve dış kamuoyunda yürütülen karşıt propagandayı durdurmak ve IŞİD söylemini kullanarak Türkiye’yi içte ve dışta çatışmanın içine çekmek isteyen kesimlerin planını boşa çıkarmayı amaçladı. Türkiye’nin verdiği “tahliye” kararı hem Musul hattı üzerinde yer alan karakolu riske atmamak hem de Türkiye’ye karşı bir kışkırtma aracı olarak kullanılmasının önüne geçmek için alındı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...