Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 17:44

Antalya hava durumu: Antalya nem oranı kaç? Antalya, Manavgat hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yangından en çok etkilenen Antalya için önemli uyarılarda bulundu. Vatandaşlar, “Antalya hava durumu 5 günlük, Manavgat hava durumu, Antalya nem oranı ne kadar?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Antalya hava durumu: Antalya nem oranı kaç? Antalya, Manavgat hava durumu
antalya hava durumu,,antalya nem oranı,,manavgat hava durumu,

Antalya halkı, orman yangınlarıyla mücadelesine devam ediyor. Yangından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Antalya için önemli bir uyarı yapıldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin yaptığı açıklamada, Antalya'nın kıyı kesimlerinde yüksek hava sıcaklıkları etkili olmaya devam edeceği belirtildi.

ANTALYA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyrettiği bölgede yüksek sıcaklıkların 6 Ağustos'a kadar süreceği tahmin ediliyor. Vatandaşlara yapılan uyarıda, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Antalya’da günün en yüksek sıcaklıklarının 40-43 derecelerde seyredeceği bekleniyor. Bölgede hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyrediyor. Yüksek sıcaklıkların 6 Ağustos'a kadar süreceği tahmin ediliyor.

Bugünlerde sıcak hava nedeniyle 11.00-16.00 saatleri arasında özellikle yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmamaları isteniyor. Vatandaşlara sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3-7 Ağustos tarihlerini kapsayan 5 günlük haritalı hava durumu tahmin raporunu resmi internet sitesinden açıkladı.

Antalya hava durumu 5 günlük tahmin raporu (haritalı) için tıklayın.

ANTALYA VE BAZI İLÇELERİNDE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Antalya ve bazı ilçelerinde 5 günlük hava tahmini şu şekilde;

Antalya hava durumu: Antalya nem oranı kaç? Antalya, Manavgat hava durumuAntalya hava durumu: Antalya nem oranı kaç? Antalya, Manavgat hava durumuAntalya hava durumu: Antalya nem oranı kaç? Antalya, Manavgat hava durumuAntalya hava durumu: Antalya nem oranı kaç? Antalya, Manavgat hava durumu

ANTALYA NEM ORANI KAÇ?

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, Antalya’da nem oranı ise yüzde 5 olarak ölçüldü. Sıcaktan bunalanlar dünyaca ünlü Konyaaltı, Sarısu ile Lara plajlarına gitmeyi tercih etti. Yerli ve yabancı turistler denize girerek serinlemeye çalışırken bazıları ise palmiye ağaçlarının altında yürüyüş yapıp, bisiklet sürdü.

Meteoroloji 4. Bölge Teknik Şube Müdürü Murat Güler, kentte sıcaklığın 5-6 derece mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ifade etti. Sıcaklığın etkisini birkaç gün sürdüreceğini belirten Güler, yüksek sıcaklıkların çarşambaya kadar devam edeceğini ve nem oranının çok düşük seyrediyor olduğunu dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...