Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 16:26

Antalya Manavgat yangınında kaçıncı gün? Antalya yangınlarında son durum

Türkiye yangın mücadelesi tüm hızıyla devam ederken ülkenin çeşitli yerlerinden yangın haberi gelmeye devam ediyor. Devam eden yangınlar söndürülmeye çalışılırken ''Antalya Manavgat yangınında kaçıncı gün? Antalya’daki yangınlar söndürüldü mü? Antalya Manavgat yangınında son durum ne?'' soruları gündeme gelmeye başladı.

Antalya Manavgat yangınında kaçıncı gün? Antalya yangınlarında son durum
antalya yangını,,antalya manavgat yangını,,manavgat yangını,,manavgat orman yangını,,antalya orman yangını,

Türkiye’nin birçok ilinde eş zamanlı olarak başlayan orman yangınları tüm Türkiye’yi endişelendirmeye devam ediyor. Yangınların akıbetini merak eden vatandaşlar ‘’Antalya Manavgat yangınında son durum nedir? Antalya Manavgat yangını kaç gündür devam ediyor? Antalya Manavgat yangını söndürme çalışmaları hangi aşamada?’’ sorularının yanıtı merak ediyor.  

MANAVGAT YANGININDA KAÇINCI GÜN?  

Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan yangınlar 28 Temmuz tarihinde başladı. 7 gündür devam eden Manavgat yangını daha sonra Antalya’nın çeşitli ilçelerine ve Muğla’ya da sıçradı. Manavgat orman yangını Beydiğin, Çardak mahalleleri ile Kızıldağ çevresinde etkili olurken ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarına devam ediyor. Manavgat orman yangını için havadan müdahale devam ediyor. Antalya’da hakim olan şiddetli rüzgar yangının diğer bölgelere de yayılmasına neden oldu.  

ANTALYA YANGININDA SON DURUM NE?  

Antalya Orman yangınları 7 gündür devam ediyor. Söndürme çalışmaları için ekipler ve bölgedeki vatandaşlar seferber olurken Antalya yangınlarına havadan da müdahale ediliyor. Antalya Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını Gündoğmuş ve Akseki ilçelerine de yayıldı. Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları ekiplerin tüm gücüyle devam ederken sarp bölgede yer aldığı için Gündoğmuş orman yangınında alevlere müdahale edilmesi son derece güçleşiyor. Alevler ilçe merkezine inmeye başladığı için Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amaçlı boşaltıldı. Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine de etkiledi.  

Antalya Manavgat yangınında kaçıncı gün? Antalya yangınlarında son durum

Gündoğmuş orman yangını yaban hayatını da etkisi altına aldı. Gündoğmuş ilçesinde meydana gelen yangın birçok hayvanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Akseki orman yangınları ise yerleşim yerlerini tehdit etmediği öğrenildi. Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "Sadece Gülen Dağ'da devam eden bir yangın var. Alevlerin yerleşim alanına sıçramaması için şerit açtık, havadan da müdahale sürüyor" açıklamalarında bulundu. Gündoğmuş orman yangını için 8 helikopter, 3 uçak, 61 arazözün görev yaptığı bildirildi.  

Antalya orman yangını söndürme çalışmalarına katkı sağlaması için Emniyet Genel Müdürlüğü 112 toma aracıyla destek verdi.  

ANTALYA MANAVGAT ORMAN YANGINI SON DAKİKA!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Manavgat orman yangını hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Antalya Kızıldağ bölgesinde rüzgarın etkisiyle yangının etkisinin arttığını söyledi. Bakan aynı zamanda yangının durdurulması için önümüzdeki iki günün çok kritik olduğunu söyledi. Kuvvetli rüzgarın yangını dağıtmaması için ekiplerin yangını kontrol altına almaya çalıştığını görüyoruz.  

Alınan bilgilere göre Alanya Antalya yolu çevresinde yangının başladığını ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayıldığı öğrenildi. Bakan Çavuşoğlu ekiplerin iki gün boyunca büyük çaba sarf ederek rüzgarın ve kuru nemin yangını dağıtmasına engel olmaya çalıştıklarını belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugüne kadar görülmemiş bir afetle baş başa olduklarını ifade etti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...