Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2020 18:40

Antalya'da sit alanına villa yapıldı

Antalya'nın Demre ilçesinde sit alanına inşa edilen birden fazla kaçak villa bir çok kişiyi şoke etti. Sit alanındaki kaçak yapılaşma gündem haberleri içinde en çok dikkat çeken gelişme olurken belediye başkanı Okan Kocakaya, en kısa sürede bu duruma son vereceklerini söyledi.

Antalya'da sit alanına villa yapıldı
antalya,demre,kaçak yapı,kaçak villa,okan kocakaya

BİRÇOK VİLLA İNŞA EDİLDİ
Gündem haberleri kategorisi içinde yer alan habere göre özellikle turistik bir bölge olduğu için birçok kişinin zaman geçirdiği Antalya'nın Demre ilçesinde çok sayıda kaçak villaya rastlandı. Üstelik bunların inşa edilmiş olduğu yer de sit alanı. Bundan dolayı özellikle yetkililerin çok büyük bir şaşkınlık içine girdiği bildirildi. Hatta bu kaçak yapıların Korona virüsü ile mücadele edildiği  günlerde fırsattan istifade ederek inşa edildiği dile getirildi.

BUNLRIN TÜMÜ KAÇAK
Gündem haberleri içindeki bu gelişme uyarınca yapılmış olan açıklama ise şöyle; Demre ülkemizin en güzel yerlerinden birisi. Özellikle Kekova koyu bu noktada herkes tarafından biliniyor. Buranın çok dikkat çeken bir özelliği var. O da sit alanı olması. Yani buraya bırakın villa yapmayı tek bir çivi bile hiçbir şekilde çakılamaz. Bu konuda açık bir kanun var. Bu yüzden gerekli olan adımlar en kısa zaman dilimi içinde atılacak, denildi.

KAYIT BELGESİ SÖZ KONUSU
Gündem haberleri ile karşımıza çıkan bu habere göre kaçak yapıyla alakalı olan ayrıntılar şöyle; normal şartlar altında burada bir villa yapmak yasak. Çünkü burası bir sit alanı. Fakat bir kişi beyan ile süreci başlatmış. Yani 2018 senesinin kasım ayı içinde gerçekleştirilmiş olan bir başvuru söz konusu. Buna göre kişi gidiyor ve beyan ederek, son derece önemli olan yapı kayıt belgesinin sahibi oluyor. Yani bir delil, dosya ya da görüntü söz konusu değil. Bunun ardından inşaat başlamış ve bitmiş.  Daha sonra bir el değiştirme durumu yaşanmış. Çünkü nisan ayı içinde noter ile beraber bir devir işlemi var. Bunun yanı sıra yapı daha önceden yıkılmış olduğu için yeni alan kişi hemen harekete geçmiş. Çelik sistemleri kullanmış. Hem villa hem de balkonun odluğu kısım büyük ölçüde sona ermiş. Her ne kadar tam olarak yapının bitmesi gibi bir durum söz konusu olmasa da, ortada kaçak bir yapı mevcut. Bu yüzden hemen bu hukuksuzluk bir kayıt altına alındı. Daha sonra da burası mühürlendi, denildi. 

BU CESARETİ NEREDEN BULUYORLAR?
Gündem haberleri içinde çok büyük bir dikkat çeken bu gelişme hakkında konuşan Demre ilçesinin belediye başkanı şunları söyledi; ortada çok faklı ve cidden rahatsız edici bir durum var. Çünkü göz göre göre hukuk çiğnenmiş durumda. Buranın bir sit alanı olduğunu herkes biliyor. Buna rağmen villa yapmak nasıl bir mantık olabilir? Üstelik bunu virüsle mücadelenin en yoğun olduğu dönemde yapmışlar. Burası hazineye ait olan bir arazi. Tüm kanunlar ortada. Bir de buraya kayıt belgesi verilmiş ve bunun nasıl odluğunu çok merak ediyorum. Çelik yapılar kullanılan villa neredeyse bitmiş. Elbette bunu böyle bırakmamız söz konusu değil, dedi.

YAPI YIKILACAK
Gündem haberleri içinde bu gelişme ile alakalı olarak son derece sert konuşan belediye başkanı Okan Kocakaya şunları söyledi; böyle durumlarda nasıl hareket edeceğimiz son derece açık bir biçimde ortaya koyulmuş. Buna göre yapılacak olan şey belli. O da villayı yıkmak. Bu konuda tüm hazırlıkları tamamladık. En kısa zaman dilimi içinde bu duruma son vereceğiz, dedi.

Kaynak: https://www.haber365.com.tr/gundem-haberleri

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...