Tgrt Haber
15 Nisan 2016 19:20

'AP'nin raporu Türkiye ve Türk milleti için yok hükmündedir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayan Kaya, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporunu kabul etmesine ilişkin "Her açıdan tartışmalı, ön yargılara dayalı, tarihi tahrif eden bu ifadeler nedeniyle rapor Türkiye ve Türk milleti için yok hükmündedir." dedi.

'AP'nin raporu Türkiye ve Türk milleti için yok hükmündedir'
ap, türkiye, rapor,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, yazılı açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) hatasını yineleyerek, 1915 olaylarına ilişkin sözde soykırım iddiasına yeni raporda da yer verdiğini anımsattı.

"Her açıdan tartışmalı, ön yargılara dayalı, tarihi tahrif eden bu ifadeler nedeniyle rapor Türkiye ve Türk milleti için yok hükmündedir" ifadesini kullanan Sayan Kaya, "Bu konuya Türkiye hassasiyetle yaklaşıyor ve bunu birçok kez Avrupalı dostlarımıza da dile getirdik. Ne yazık ki AP'nin bu raporu 1915 olaylarını yanlış bir ifadeyle soykırım olarak nitelemiş, aynı zamanda Türkiye'nin PKK terörüyle mücadelesini anlamaktan uzak bir rapor olmuştur." görüşüne yer verdi.

Türkiye'nin teröre karşı net tavrını her zaman ortaya koyduğuna, bölgenin refahı, huzur ve istikrarı için de PKK ile mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğüne işaret eden Sayan Kaya, "Bu hususta Avrupa’dan da beklediğimiz, yalnızca süreci anlamalarıdır. Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlandığı böylesine önemli bir dönemde müzakere sürecinin yavaşlatılması ne Türkiye'nin ne de Avrupa'nın lehine gelişecek bir durumdur. Birçok alanda işbirliğimizi artırdığımız Avrupa Birliği ile bölge sorunlarını çözebilmek adına daha fazla müzakereye ihtiyaç duymaktayız." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...