Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 10:14

Gaziantep Valisi duyurdu: Araç lastiği yakanlara 402 bin TL ceza kesilecek

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, oluşabilecek yangınların önlenebilmesi adına araç lastiği vb. unsurları yakılmasını yasakladı, yasağa uymayanlara ise 402 bin 385 lira para cezası uygulanacağını açıkladı.

Gaziantep Valisi duyurdu: Araç lastiği yakanlara 402 bin TL ceza kesilecek
Yangın,Orman,Ceza,Gaziantep

Türkiye’nin bir çok yerinde oluşan orman yangınları ülke genelinde seferberliğe neden oldu. Yangınların çıkmasını önlemek amacıyla valilikler yeni kararlar almaya başladı. Bu kapsamda Gaziantep Valiliği’de yeni alınan tedbirleri açıkladı.

ARAÇ LASTİĞİ VB. YAKANLARA 402 TL CEZA

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yasakları hatırlatarak araç lastiği vb. yakanlara 2872 sayılı çevre kanuna göre 402 bin 385 TL idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

"HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Yasakları uygulama konusunda da daha hassas olacaklarını belirten Vali Gül, “Bildiğiniz gibi hassas bir dönemden geçiyoruz. Yapılması yasak olan fakat uygulamada çok dikkat edilmeyen konuları bu süreçte daha hassas takip etme durumundayız. Bu vesileyle araç lastiği vb. yakanlara 2872 sayılı Çevre Kanununa göre 402 bin 385 TL idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...