Tgrt Haber
06 May 2021 00:25

Arka kapı Türkiye

İngiliz vatandaşlardan karantinadan kaçış yöntemi. İngiltere’de hükümetin kırmızı listede yer verdiği ülkelere giden İngiliz vatandaşlar, geri dönüşte karantinaya girmemenin yolunu buldu.

Arka kapı Türkiye
İngiltere,Kırmız Liste,Türkiye,Tatil

Karantinada otele 1750 sterlin ödemek yerine, kırmızı listede olmayan Türkiye’ye gelip 10 günlük tatil yaptıktan sonra ülkelerine dönüyor. Tur şirketleri "Neden Türkiye'de 10 gün tatilin tadını çıkarmak varken, karantinadaki otele 1750 sterlin ödemek zorunda olasınız" sloganıyla pazarlıyor. Türkiye’de 29 Nisan akşamı başlayan ve 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanma, uluslararası medyanın da gündeminde. Türkiye’de Türk vatandaşları evlerinde otururken, turistlere kısıtlamadan etkilenmediği için gezmeye devam ediyorlar.

İngiliz basını, ülkeye dönecek olan vatandaşları için Türkiye’yi nasıl ‘arka kapı’ olarak kullanacaklarını gözler önüne serdi. İngiltere, kırmızı listedeki yüksek riskli ülkelere giden vatandaşlarının, döndüklerinde karantinaya gitmesini şart koşuyor. Tur operatörleri bu durumun önüne geçmek için Türkiye’yi devreye soktu. Karantinada ödeyecekleri paraya Türkiye’de tatil yapmayı tercih ediyorlar.

TÜRKİYE, KARANTİNADAN UCUZ

Türkiye’de 10 günlük tatilin uçak biletleriyle birlikte 1495 sterlin tuttuğunu belirtirken, “Neden Türkiye’de 10 gün tatilin tadını çıkarmak varken, karantinadaki otele 1750 sterlin ödemek zorunda olasınız?” sloganını kullanıyor.

Arka kapı Türkiye

TGRT Haber'de Dünyada Bugün programının sunucusu Tuna Öztunç, "İngilizler karantina yerine Türkiye'de tatil yapıyor" olayını değerlendirdi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...