Tgrt Haber
12 Aralık 2015 11:38

Arkeoloji kazılarına katılabilmek için 7 ayda 40 kilo verdi

Aşırı kiloları nedeniyle hayalleri yarım kalan 21 yaşındaki iki genç kız, tüp mide ameliyatıyla zayıflayıp hayallerine kavuştu.

Arkeoloji kazılarına katılabilmek için 7 ayda 40 kilo verdi
arkeoloji, Arkeoloji kazı, beşiktaş, Göksu Doğan, İzmir, kazı

117’den 61’e düşen Arkeoloji Öğrencisi Göksu Doğan, ‘Kazılara katılman için kilo vermen gerekiyor’ diyen hocalarına inat zayıfladı. Artık kazılara gidebiliyor. 7 ayda 40 kilo veren Beşiktaş fanatiği Tarih Bölümü öğrencisi Damla Turgut ise maçlarda çok sevdiği formasını giyebilmenin gururunu yaşıyor.
Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğrencisi Göksu Doğan, hayatının baharında 117 kiloya ulaştı. Aşırı kiloları nedeniyle okulunda kazılara gidemeyen Doğan, zayıflamak için her yolu denedi, ancak başaramadı. Geçtiğimiz sene İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçar ile tanışan Doğan, "Ameliyat olmaya karar vermek 6 ayımı aldı.
Ameliyattan sonra müthiş bir değişim yaşadım. 10 ayda 117 kilodan 61 kiloya düşerek, 55 kilo verdim. Eskiden alışverişe çıkmak istemezdim, her şey bana külfet gelirdi. Şu anda her şeyi yaparken daha mutlu ve zinde hissediyorum. Psikolojik olarak hazır olmalısınız. Çünkü dünyaları yerken, ilk 21 gün püreyle besleniyorsunuz. Koca porsiyonlardan küçük parçalar yiyebiliyorsunuz” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...