Tgrt Haber
10 Ocak 2014 10:39

Arslan, 'Tüm basın emekçilerini Medya-İş'e davet ediyoruz'

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, "Tüm basın emekçilerini, Konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında haklarını aramaya davet ediyoruz" dedi.

Arslan, 'Tüm basın emekçilerini Medya-İş'e davet ediyoruz'
hak-iş genel başkanı, mahmut arslan, gazeteciler günü, tüm basın emekçileri, medya,

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın emekçilerinin, her türlü şartta ve koşulda toplumun bilgilendirilmesi ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Gazetecilerin bu görevi yerine getirirken kimi zaman canları pahasına, gece gündüz demeden özverili şekilde çalıştığını ifade eden Arslan, bunun en yakın örneğinin yakın zamanda Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de, TRT muhabiri Metin Turan'ın Mısır'da tutuklanması olayında yaşandığını ifade etti.
Ancak sorunlu bölgelerde hala tutsak gazetecilerin olduğuna dikkati çeken Arslan, bir yılı aşkın bir süredir gazeteci Bashar al Kadumi'den haber alınamadığını, Kadumi başta olmak üzere gazetecilik yaparken tutsak edilenlerin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diledi. Arslan, "Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının korunma altına alınması için çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Tüm basın emekçilerini, konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye, haklarını aramaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...